Τετάρτη, 28 Αυγ.
27oC Αθήνα

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών – Κλειστή η Σταδίου μέχρι την Κλαυθμώνος

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους έξω από το υπουργείο Εσωτερικών – Κλειστή η Σταδίου μέχρι την Κλαυθμώνος

– Κρίσιμη συνάντηση Μιχελάκη και Μητσοτάκη στις 16.00 με την ΠΟΕ ΟΤΑ
– Σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα, θα ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
– 24ωρη απεργία σήμερα της Δημοτικής Αστυνομίας
– Από που θα προκύψουν μέχρι τέλος Ιουλίου τα ονόματα των 5.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκηση βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιάννη Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συνάντηση γίνεται με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους δήμους, που αντιδρούν στο πρόγραμμα της κινητικότητας, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χρησιμοποιώντας ως προπομπό της πορείας, αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Λίγο πριν από τις 14.00, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το υπουργείο, καθώς δεν έγινε η συνάντηση που είχαν ζητήσει με τον κ. Μητσοτάκη, και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Την συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας διοργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοι της Ελλάδας, με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Αθηναίων.

Δήμαρχοι σε Μητσοτάκη: Κάντε σωστή αξιολόγηση!

Να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα, θα ζητήσει σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης.

Όπως υποστηρίχθηκε από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, κατά την παρουσίαση έρευνας για την εικόνα της κοινής γνώμης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «συνιστά μνημονιακή υποχρέωση η αξιολόγηση σε όλους τους φορείς του δημοσίου τομέα».

Ωστόσο, καταγγέλθηκε ότι η αξιολόγηση αυτή δεν έχει γίνει. Αναφέρθηκε επίσης, ότι σε υπουργεία, αξιολογήσεις έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα λειτουργούν σωστά, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται υπό αυστηρούς, συνεχείς ελέγχους εδώ και δύο χρόνια.

Κατά την παρουσίαση της έρευνας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης είπε: «Θα απαιτήσουμε να γίνει σωστή αξιολόγηση σε όλους τους φορείς. Καταρχήν, υπάρχουν υπουργεία που δεν συμμετέχουν στην κινητικότητα. Θα ζητήσουμε να συμμετάσχουν. Κατά δεύτερον, αξιολογήσεις σε υπουργεία έγιναν “μεταξύ ημών και υμών”. Θα αναφέρω μόνο ότι υπουργός έδωσε συγχαρητήρια για αξιολόγηση, όπου το συμπέρασμα ήταν πως όλα πάνε καλά. Δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Πρόσθεσε: «Μεταξύ των 620.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, στην Αυτοδιοίκηση απασχολούνται μόνο 72.000. Δεν θα βγει το 50% της κινητικότητας από αυτούς».

Το χρονικό της πορείας

Από την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκίνησε η πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μόνο που οι κλούβες των ΜΑΤ, στο ύψος της Ηρώδου Αττικού τους έκοψαν το δρόμο.

Εργαζόμενοι μπροστά από τη Βουλή - ΦΩΤΟ Newsit

Οι κλούβες είχαν πάρει θέση από νωρίς - ΦΩΤΟ Newsit

Οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κινητικότητας να βγουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υπάλληλοι και να μετακινηθούν 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ.

Επικεφαλής της πορείας είναι δημοτικοί αστυνομικοί με τις μηχανές τους.

Η πορεία σταμάτησε στου δρόμου τα μισά - ΦΩΤΟ Newsit

Αφού δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποφάσισαν να πορευθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ. Παρών στο ραντεβού είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα γίνετε δεκτοί στο υπουργείο Εσωτερικών” είπε στον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που οι εργαζόμενοι ήταν αποκλεισμένοι από τις κλούβες στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους συμμετέχουν στην πορεία - ΦΩΤΟ NewsIt

Η πορεία στη Σταδίου - ΦΩΤΟ NewsIt

Στην πρώτη φάση, τον Ιούλιο, πρέπει να δοθούν 5.000 ονόματα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα

2500 σχολικοί φύλακες
2000 εκπαιδευτικοί, κυρίως γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής
500 υπάλληλοι υπουργείων, οι πρώτοι 50 θα προέρχονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με μηχανές, με αυτοκίνητα, ήταν όλοι εκεί - ΦΩΤΟ NewsIt


Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όταν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα

3500 δημοτικοί αστυνομικοί
2500 υπάλληλοι δήμων και υπουργείων
1500 εκπαιδευτικοί που αποδεδειγμένα δεν ασκούν τα καθήκοντά τους

Επικεφαλής οι δημοτικοί αστυνομικοί - ΦΩΤΟ NewsIt

Οι κλούβες έκλεισαν το δρόμο στο ύψος της Ηρώδου Αττικού - ΦΩΤΟ NewsIt

Αφού δεν πέρασαν, ύψωσαν πανό - ΦΩΤΟ NewsIt

Αναμονή - ΦΩΤΟ NewsIt

Εμπόδιο η κλούβα - ΦΩΤΟ NewsIt

Περιπολικά σε... παράταξη - ΦΩΤΟ NewsIt

Η πορεία στην Πανεπιστημίου - ΦΩΤΟ NewsIt

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί είναι οι 12.500 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα – Τα τρία deal κυβέρνησης – τρόικας – Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup για τη δόση των 8,1 δισ.

Επεισόδια και χημικά έξω από την Πρυτανεία! – ΦΩΤΟ

Η Τρόικα ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα – Διαβάστε τη

Μητσοτάκης: Στην ανάγκη με τη βία η κινητικότητα στο Δημόσιο

Σε 2 – 3 δόσεις θα πάρουμε τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε