Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

ΔΝΤ: Παρά το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, η μακροοικονομική κατάσταση στη χώρα παραμένει σταθερή

ΔΝΤ: Παρά το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, η μακροοικονομική κατάσταση στη χώρα παραμένει σταθερή

Παρά το υψηλό ποσοστό της ανεργίας, η μακροοικονομική κατάσταση της Βουλγαρίας παραμένει σταθερή, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που εκδόθηκε, έπειτα από την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αποστολής του Οργανισμού, στη Σόφια και μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Ωστόσο, η πολιτική κατάσταση και η “ανασφάλεια στην ευρωζώνη” αποτελούν κινδύνους για τη βουλγαρική οικονομία, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Βουλγαρία Μισέλ Σάνον τόνισε πως είναι ευπρόσδεκτη η πρόθεση της νέας κυβέρνησης της χώρας να συνεχίσει την μακροοικονομική πολιτική, να αυξήσει την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και να αντιμετωπίσει βασικές διαρθρωτικές αδυναμίες.

Αναφερόμενη στις συνεχιζόμενες – για 21η μέρα – διαδηλώσεις των Βουλγάρων που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι, η κ. Σάνον εκτιμά πως προς το παρόν, οι διαδηλώσεις είχαν ελάχιστη επίδραση στην οικονομία.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ο ρυθμός ανάπτυξης της βουλγαρικής οικονομίας αναμένεται να βελτιωθεί ελαφρά το 2013, όμως, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνίες με Σερβία και Βουλγαρία, για συνεργασία στη γεωργία και την ασφάλεια στη διακίνηση προϊόντων

Βουλγαρία: Κάθαρση και εξυγίανση του δημόσιου βίου ζήτησε η Βουλή

Mέχρι προκατασκευασμένα σπίτια φέρνουν από τη Βουλγαρία Έλληνες καταναλωτές!

Νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ο Πλάμεν Ορεσάρσκι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε