Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Τσίπρας: «τα πλεονάσματα βασίζονται στη διάλυση των σχολείων»

Από τη σημερινή συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους εκπροσώπους των δασκάλων. Ευρωκίνηση
Από τη σημερινή συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους εκπροσώπους των δασκάλων. Ευρωκίνηση

Για διάλυση της δημόσιας παιδείας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δασκάλων, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία κινδυνεύουν σε καιρό δημοκρατίας να μη μπορούν να λειτουργήσουν.

«Φέτος έχουμε τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων τουλάχιστον 40 χρόνων», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, τόνισε ότι τη φετινή χρονιά «απειλείται συθέμελα το οικοδόμημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα «μιας βάρβαρης πολιτικής που, με στόχο τα λογιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, δημιουργεί τεράστια κοινωνικά ελλείμματα».

Τα πλεονάσματα, όμως, σημείωσε χαρακτηριστικά, «που βασίζονται στη διάλυση και στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, μονάδων κοινωνικής φροντίδας, δεν είναι πραγματικά πλεονάσματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε και πάλι τη στήριξή του στα «δίκαια», όπως είπε, αιτήματα των εκπαιδευτικών, που πέρα από το «ιερό τους δικαίωμα στην εργασία» αφορούν «στη δυνατότητα η χώρα να έχει σχολεία και πανεπιστήμια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι μονόδρομος η ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και δήλωσε ότι δεσμεύθηκε στους δασκάλους πως, όταν αναλάβει την εξουσία, ως προτεραιότητα θα τεθεί «η αποκατάσταση των αδικιών και των μεγάλων πληγών, που έχει επιφέρει το μνημόνιο και η μνημονιακή πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ – Η διαθεσιμότητα παραλύει το Δημόσιο

48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ποιοι συμμετέχουν – Όλο το απεργιακό δελτίο

Κουβέλης προς ΔΟΕ: Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά

Κεδίκογλου: ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα σχολεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε