Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΟΛΜΕ: Μεγάλη η συμμετοχή και τη 2η μέρα των κινητοποιήσεων – Ποια σχολεία είναι υπό κατάληψη

ΟΛΜΕ: Μεγάλη η συμμετοχή και τη 2η μέρα των κινητοποιήσεων – Ποια σχολεία είναι υπό κατάληψη

Πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο σημερινό συλλαλητήριο, τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων, με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΟΛΜΕ να κάνουν λόγο για 80% συμμετοχή. To Υπουργείο Παιδείας ωστόσο εκτιμά πως η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία ηταν μεταξύ 46% και 48%.

Η ΟΛΜΕ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ το ΔΣ αποφάσισε τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.

Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ «Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK. Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους συναδέλφους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση».

Τέλος, η ΟΛΜΕ καλεί  τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθυνθούν στους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της περιοχής τους για την οικονομική στήριξη του αγώνα».

Καταλήψεις σε σχολεία

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία στην Γ΄ Αθήνας, όπως στην Πετρούπολη και στο Ίλιον και δύο ΕΠΑΛ, στην  Ηλιούπολη και το Ελληνικό. Υπό κατάληψη βρίσκονται  και σχολεία στην Αργολίδα. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελεί από χθες το 1ο ΕΠΑΛ του Αργους.

Κοτσιφάκης: Κάθε τέλος της εβδομάδας θα αποφασίζουμε για τη συνέχεια…

Για το θέμα των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. «Ακόμα δεν έχουν γίνει οι υπηρεσιακές μεταβολές. Βλέπουμε ότι θα υπάρχει αγωνιστική διάθεση. Η μορφή που έχει επιλέξει ο κλάδος, είναι ότι κάθε τέλος της βδομάδας θα συζητά και θα προχωρά», είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων τόνισε: «Οι καταλήψεις δεν εξαρτώνται από τους εκπαιδευτικούς. Το θέμα της υποκίνησης το λένε πάντα, όταν υπάρχει κινητοποίηση».

Ο κ. Κοτσιφάκης πρόσθεσε ακόμη ότι είναι σαφές ότι υπάρχουν λύσεις αλλά πολλές λύσεις κρύβονται. «Πρέπει και σε περίοδο κρίσης από την 1η του μήνα να αρχίσει η ενισχυτική διδασκαλία», σημείωσε και τόνισε: «Οι παράγοντες της παραπαιδείας είναι το εξεταστικό σύστημα. Εάν υπήρχε ενισχυτική διδασκαλία, δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεργία καθηγητών: Στο 70% η συμμετοχή λέει το υπουργείο – στο 90% λέει η ΟΛΜΕ

Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο κέντρο της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Στην εντατική η Υγεία! Απεργούν γιατροί – εργαζόμενοι

Από τις απεργίες στις καταλήψεις σε σχολεία – πανεπιστήμια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε