Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Η επιστολή Πούτιν σε Σαμαρά και η πρόθεση των Ρώσων να συμμετάσχουν ξανά σε διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ

Η επιστολή Πούτιν σε Σαμαρά και η πρόθεση των Ρώσων να συμμετάσχουν ξανά σε διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ

Συνάντηση με την πρόεδρο του ρωσικού κοινοβουλίου είχε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρέλαβε και μια επιστολή του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η τρίτη στην ιεραρχία της Ρωσίας, μετά τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Βαλεντίνα Ματβιένκο, ήρθε στην Αθήνα ως καλεσμένη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και συναντήθηκε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Ματβιένκο δήλωσε ότι επιθυμεί την αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων, ότι στηρίζει την συμμετοχή των ρωσικών εταιρειών στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και ιδιαίτερα για τον ΟΣΕ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ το ενδιαφέρον της GAZPROM για την ΔΕΠΑ εξακολουθεί να υπάρχει.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσίδα πρόεδρος της Άνω Βουλής άφησε να εννοηθεί ότι θα συμμετάσχουν εκ νέου στον διαγωνισμό, αλλά και ότι θα πρέπει να προηγηθούν νέες διαβουλεύσεις. Επιπλέον, τόνισαν ότι ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Πούτιν να έρθει στην Ελλάδα.

Όσο για τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Ματβιένκο τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να αναβαθμιστούν οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, έγινε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Νέα Υόρκη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε τόσο το θέμα της ενέργειας, όσο και το θέμα της διαπραγμάτευσης της τιμής του φυσικού αερίου, για το οποίο ο πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούλιο είχε στείλει επιστολή στον κ. Πούτιν ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση της τιμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εύσημα του Μπαρόζο στον Πούτιν για την Συρία

Ο Πούτιν τραγούδησε στο ρωσικό “The Voice”!

Το γράμμα του Πούτιν στον αμερικανικό λαό για τη Συρία – Έχετε συμφέρον να κάνετε πολέμους; Δε νομίζω

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε