Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Κάμερον στην αντεπίθεση: Μπορεί να είμαστε μικρό νησί αλλά σας σώσαμε από το φασισμό! Μαλλιά κουβάρια οι ηγέτες της G20 για τα μάτια της… Συρίας

Κάμερον στην αντεπίθεση: Μπορεί να είμαστε μικρό νησί αλλά σας σώσαμε από το φασισμό! Μαλλιά κουβάρια οι ηγέτες της G20 για τα μάτια της… Συρίας

– Έξαλλος ο Ντέιβιντ Κάμερον με τα όσα φέρεται να είπε άνθρωπος του Πούτιν
– «Εμείς καταργήσαμε τη δουλεία και εφήυραμε ό,τι άξιζε να εφευρεθεί»
– «Τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που μόνο ο Αμπάμοβιτς ασχολείται μαζί της» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου
– Ψυχροπολεμικό κλίμα στη Σύνοδο της G20 στην Αγία Πετρούπολη
– Μακριά κι… αγαπημένοι Πούτιν – Ομπάμα με αφορμή τη Συρία 
– ΗΠΑ προς Ρωσία: Στηρίζετε τον Άσαντ, δε έχουμε τίποτα να πούμε
– Μόσχα: Θα χτυπήσετε εγκαταστάσεις με χημικά και θα τα κάνετε χειρότερα!

Ήταν να μη βγουν μαχαίρια μεταξύ των ηγετών που μετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Μετά το διεθνή σάλο που προκλήθηκε με τις προσβλητικές για τη Βρετανία δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν και οι οποίες επισήμως διαψεύδονται, ήρθε η απάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, έστω και με πολλές ώρες καθυστέρηση

«Και τι είναι η Βρετανία; Ένα μικρό νησί που κανείς δεν του δίνει σημασία εκτός από τους ολιγάρχες που έχουν αγοράσει την Τσέλσι» η φράση που αποδίδεται στον Ρώσο αξιωματούχο

«Μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί, αλλά εμείς σώσαμε την Ευρώπη από τον φασισμό, καταργήσαμε τη δουλεία και εφήυραμε τα περισσότερα απ’ όσα άξιζαν να εφευρεθούν», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στην G20 σύμφωνα με τη Daily Mail.

Η τέχνη, τα αθλητικά, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η μουσική και ο στρατός κάνουν τη Βρετανία ένα από τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου, είπε ο Κάμερον.
«Μπορεί η Βρετανία να είναι ένα μικρό νησί αλλά προκαλώ οποιονδήποτε να βρει μια χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερη καρδιά».

Ακόμη και σήμερα, η Βρετανία είναι «υπεύθυνη» για την τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική που ευχαριστούν όλο τον κόσμο, συνέχισε ο Κάμερον.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα κάνουμε σαν μικρό νησί, ένα νησί που έχει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία, τον τέταρτο καλύτερα χρηματοδοτούμενο στρατό, μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς διπλωμάτες», είπε και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει σπουδαία συνεισφορά στη φιλοσοφία και τον παγκόσμιο πολιτισμό.

Στις 2 τα ξημερώματα ο Ντέιβιντ Κάμερον τουίταρε πως έθεσε στον Πούτιν το θέμα της Συρίας και τον ομοφυλόφιλων... Εμ, τον "πάτησε" στον κάλο τον Πούτιν!

ΗΠΑ: Η Ρωσία δε μας προσφέρει τίποτα πια

Οι κοκορομαχίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία για τη Συρία συνεχίστηκαν και σήμερα.

Το καθεστώς Άσαντ έκανε τη χρήση χημικών στη Συρία επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στη G20, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από την αρχική του θέση.

Σε συνέντευξή του, στο περιθώριο της G20 στην Αγία Πετρούπολη, ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μπεν Ρόουντς τόνισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα “εξέφρασε για μια ακόμα φορά την απόλυτη πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση Άσαντ εξαπέλυσε την επίθεση με χημικά όπλα που σκότωσε 1.429 ανθρώπους”.

Αν χτυπηθούν εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται χημικά, η Ρωσία υποστηρίζει πως οι γύρω περιοχές θα μολυνθούν από ουράνιο υψηλού βαθμού εμπλουτισμού και ότι θα είναι αδύνατο να εντοπιστεί το πυρηνικό υλικό έπειτα από ένα τέτοιο πλήγμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να πέσει στα χέρια ανθρώπων που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο

Ο Ομπάμα είπε στους ηγέτες της G20 ότι είναι σημαντικό να διατηρηθούν οι διεθνείς κανόνες κατά της χρήσης των χημικών όπλων και όπως είπε ο εκπρόσωπός του υπογράμμισε το “κλίμα παράλυσης” στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Ο Ρόουντς τόνισε εξάλλου ότι η Ρωσία δεν έχει “τίποτα να συνεισφέρει” στην πολιτική συζήτηση στις ΗΠΑ, μετά την άρνηση του ρεπουμπλικάνου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων να συναντηθεί με ρωσική αντιπροσωπεία για το θέμα αυτό και κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τη Μόσχα ότι “αρνείται να ενεργήσει” στον ΟΗΕ κατά του καθεστώτος της Δαμασκού και ότι θέλει “να αποφύγει τα σοβαρά προβλήματα” αυτής της υπόθεσης.
“Οι Ρώσοι έχουν υποστηρίξει τον Άσαντ όποια κι αν είναι τα γεγονότα, ό,τι κι αν κάνει το καθεστώς. Δεν περιμένουμε συνεργασία με τους Ρώσους στο θέμα των χημικών όπλων”, τόνισε ο Ρόουντς.

Ρωσία: Θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα

Αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιτεθούν στη Συρία υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το χημικό οπλοστάσιο της χώρας και τότε τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι, μεταξύ των στόχων που εξετάζονται για τα πλήγματα, περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών που διασφαλίζουν την ασφάλεια του συριακού χημικού οπλοστασίου”, αναφέρει το υπουργείο.
“Εφιστούμε την προσοχή των αμερικανικών αρχών και των συμμάχων τους εναντίον οποιουδήποτε πλήγματος σε χημικές εγκαταστάσεις και τα γύρω εδάφη”, προσθέτει η ρωσική διπλωματία, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια “επικίνδυνη καμπή στη συριακή κρίση. Θα υπήρχε εκεί απειλή έκλυσης ουσιών υψηλής τοξικότητας με συνέπειες στον άμαχο πληθυσμό και το περιβάλλον”, αναφέρει η ανακοίνωση.

“Δεν μπορούμε να αποκλείουμε εξάλλου το ενδεχόμενο τέτοιες απερίσκεπτες πράξεις να προσφέρουν στους αντάρτες και στους τρομοκράτες πρόσβαση στα χημικά όπλα”, εκτιμά εξάλλου η ρωσική διπλωματία υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει “τη διάδοση των χημικών όπλων όχι μόνο στη Συρία αλλά και έξω από τη χώρα αυτή”.

Στο μεταξύ, στη Βιένη, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανακοίνωσε πως δέχθηκε αίτημα από τη Ρωσία να εκτιμήσει τις συνέπειες σε περίπτωση που ένας πύραυλος πλήξει το μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα που διαθέτει η Συρία και πως η υπηρεσία του ΟΗΕ ερευνά το θέμα.

Η Ρωσία κάλεσε την IAEA να προχωρήσει επειγόντως σε εκτίμηση του κινδύνου καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναλάβουν στρατιωτική δράση για να τιμωρήσουν τη συριακή κυβέρνηση για μια φερόμενη επίθεση με χημικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Και τι είναι η Βρετανία; Ένα νησάκι! Ο Αμπράμοβιτς μόνο ασχολείται” – Χολή από τη Ρωσία στη G20

Σύνοδος G20: Οι… κυρίες της Αυλής υποδέχτηκαν τους ηγέτες (ΦΩΤΟ)

Ο Λέττα «πρόδωσε» Ομπάμα – Πούτιν!

Όταν ο Πούτιν “σκέπασε” τη Μέρκελ για να μην κρυώνει…

Μόνος και με καθυστέρηση πήγε ο Ομπάμα στο δείπνο των G20 (ΦΩΤΟ)

Τους χώρισαν η Συρία η… Ινδονησία και η Αυστραλία! – Μακριά του έβαλε τον Ομπάμα ο Πούτιν – Παγωμάρα στην G20 – ΦΩΤΟ

Αλλού κοιτούσε ο ένας, αλλού ο άλλος! ΦΩΤΟ

Πάπας προς G20: Μην καταφύγετε σε στρατιωτική λύση στη Συρία

Μέρες Ψυχρού Πολέμου! “Δεν κάθομαι δίπλα σ’ αυτόν!” είπε ο Πούτιν για τον Ομπάμα! Αγωνία να μην τιναχτεί στον αέρα η Σύνοδος G20

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε