Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πρώτη φορά τέτοια ψυχρότητα στην καθιερωμένη φωτογραφία της G20

ΦΩΤΟ REUTERS - Η εθιμοτυπική φωτογραφία των 20 ηγετών των πιο ισχυρών οικονομιών
ΦΩΤΟ REUTERS - Η εθιμοτυπική φωτογραφία των 20 ηγετών των πιο ισχυρών οικονομιών

Με ιδιαίτερα συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη ομαδική φωτογράφηση των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διήμερης συνόδου τους στην Αγία Πετρούπολη, η οποία σημαδεύτηκε από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας όσον αφορά τον πόλεμο στη Συρία.

Με φόντο τον γαλάζιο ουρανό και το επιβλητικό παλάτι του Κωνσταντίνου, μνημείο της τσαρικής εποχής, οι ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση προσήλθαν χωρισμένοι σε ομάδες, για να απαθανατιστούν από τα φλας των φωτογράφων.

Φωτό Reuters - Ο Πούτιν έφτασε τελευταίως και απλά έριξε ένα βλέμα στον Ομπάμα χωρίς χειραψία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδειξε άνεση, προσερχόμενος για τη φωτογράφηση συνοδευόμενος από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και ασπαζόμενος φιλικά την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, παρότι βρίσκεται στα πρόθυρα διπλωματικής διένεξης με αυτήν εξαιτίας του προγράμματος κατασκοπείας Prism, το οποίο συμπεριλάμβανε την παρακολουθήσεις των δικών της επικοινωνιών, όπως και αυτών του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

ΦΩΤΟ Reuters - Τα χαμόγελα μετά τη φωτογραφία εξαφανίστηκαν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίσθηκε για τη φωτογράφηση μόνον όταν είχε λάβει θέσεις πλέον η ομάδα των ηγετών, περνώντας μπροστά από τον Ομπάμα, τον οποίο χαιρέτισε δίχως χειραψία, με μόλις ένα απλό κίνημα της κεφαλής. Τους δύο ηγέτες χώριζε στη φωτογράφηση ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο.

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο ηγέτες πήραν πόζα για λίγα δευτερόλεπτα, ορισμένοι χαμογελώντας, και κάποιο κουνώντας και το χέρι, προτού αναχωρήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύνοδος G20: Οι… κυρίες της Αυλής υποδέχτηκαν τους ηγέτες (ΦΩΤΟ)

Απειλές κατά Ομπάμα: Θα βιάσουμε και θα σκοτώσουμε την κόρη σου αν επιτεθείς στη Συρία!

Αμερικανοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν το Λίβανο με εντολή Στέητ Ντιπάρτμεντ – Έρχεται η επίθεση

Κάμερον στην αντεπίθεση: Μπορεί να είμαστε μικρό νησί αλλά σας σώσαμε από το φασισμό! Μαλλιά κουβάρια οι ηγέτες της G20 για τα μάτια της… Συρίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε