Κόσμος

Τα νεκρά ψάρια από τη διαρροή μελάσας στη Χονολουλού προσελκύουν καρχαρίες

Οι αρχές της Χαβάης προειδοποίησαν τους κολυμβητές και όσους ασχολούνται με το σέρφινγκ και τις καταδύσεις να αποφεύγουν τα νερά κοντά στη Χονολουλού μετά τη διαρροή 1.400 τόνων μελάσας στη θάλασσα, που είχε αποτέλεσμα να πεθάνουν χιλιάδες ψάρια και να προσελκύσουν καρχαρίες στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν πεθάνει τόσα πολλά ψάρια που η Υγειονομική Υπηρεσία της Χαβάης τριπλασίασε τις ομάδες που έχουν αναλάβει το καθάρισμα των ακτών. Τα τρία σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν απομακρύνει εκατοντάδες νεκρά ψάρια και αναμένεται ότι θα μαζέψουν πολλές χιλιάδες ακόμη.

Μια καφετιά κηλίδα είχε εντοπιστεί την Δευτέρα το λιμάνι της Χονολουλούς και στο Κίχι Λαγκούν, μετά τον απόπλου ενός φορτηγού πλοίου που φόρτωνε μελάσα στο Γουέστ Κόουστ. Την Τρίτη διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή σε έναν αγωγό με τον οποίο μεταφερόταν η γλυκιά, κολλώδης ουσία, στα πλοία της εταιρείας Μέιτσον Ναβιγκέισον Κόμπανι. Η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει το θέμα.

“Αν και η μελάσα δεν είναι βλαβερή για την υγεία των ανθρώπων, μολύνει τα νερά με αποτέλεσμα να πεθαίνουν τα ψάρια, κάτι που θα μπορούσε να προσελκύσει αρπακτικά όπως καρχαρίες, μπαρακούντα και χέλια”, προειδοποίησαν οι υπηρεσίες υγείας.

Ένας άλλος κίνδυνος που θέτει η διαρροή αυτού του υποπροϊόντος από την επεξεργασία των ζαχαροκάλαμων είναι “η ασυνήθιστη αύξηση των φυκιών”.

Στις παραλίες έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν τους κατοίκους και τους τουρίστες να μην μπαίνουν στη θάλασσα και να μην καταναλώνουν τα νεκρά ψάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε live το τσουνάμι στη Χαβάη

Έχασε τη μάχη για τη ζωή 20χρονη που είχε δεχτεί επίθεση καρχαρία

Παγκόσμιος συναγερμός! Μία ανάσα από πυρηνικό πόλεμο – Στόχοι βομβαρδισμών Ουάσινγκτον, Τέξας, Λος Άντζελες και Χαβάη


Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στον Τιτανικό πριν χτυπήσει το παγόβουνο
«Διατήρησαν τα φώτα και το ρεύμα σε λειτουργία μέχρι το τέλος, για να δώσουν χρόνο στο πλήρωμα να εκτοξεύσει τις σωσίβιες λέμβους με ασφάλεια με κάποιο φως αντί για απόλυτο σκοτάδι»
Το κουφάρι του Τιτανικού βρίσκεται δυόμισι μίλια κάτω στον πυθμένα του Βόρειου Ατλαντικού