Όλα ξεκίνησαν όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με άλλους συναδέλφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν έγγραφο με αντιρρήσεις στο Προεδρείο για τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, την προηγούμενη εβδομάδα, καταγγέλοντας πως, κατά την ψήφιση, παρόντες ήταν μόνο η κ. Κωνσταντοπούλου και οι εισηγητές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και πως ούτε ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης, ούτε η κ. Θ. Τζάγκρη δήλωναν προφορικά υπέρ οποιουδήποτε εκ των 166 άρθρων του νομοσχεδίου.
Άμεση ήταν η απάντηση του Προεδρεύοντος αλλά και πολλών βουλευτών, υποστηρίζοντας πως σε αυτές τις ψηφοφορίες ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης και ο κάθε βουλευτής είθισται να εκφράζει τη θέση του μόνο όταν έχει αντιρρήσεις ή καταψηφίζει. Μάλιστα, με δια εγέρσεως ψηφοφορία, οι αντιρρήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και των άλλων βουλευτών της Κουμουνδούρου απορρίφθηκαν.
Παράλληλα η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε πλαστογράφηση των πρακτικών με ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Βιρδιδάκη, ώστε να φαίνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Προηγήθηκε πανδαιμόνιο με τον κ. Βιρβιδάκη να καταγγέλει πως μετά από αυτή την ψηφοφορία δέχτηκε απειλές για τη ζωή του αλλά και της οικογενείας του, με σωρεία ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ζήτησε «παστρικά, ως Κρητικός» να ξεκαθαρίσει πως δεν σχετίζει τις απειλές με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο κ. Βιρβιδάκης δεν έπραξε.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου στην παρέμβαση της υποστήριξε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου θα έπρεπε να είχε αποσύρει το νομοσχέδιο «γιατί έχει εισαχθεί στο θερινό τμήμα χωρίς η επιτροπή να έχει ψηφίσει». «Έχουν νοθευτεί τα πρακτικά κατά τρόπον ώστε ο Βιρβιδάκης να ρωτά τον εαυτό του και να απαντά μόνος του ότι δήθεν εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Έχουν κατασκευαστεί πρακτικά όπου εμφανίζονται βουλευτές 166 φορές να απαντούν δεκτό, δεκτό. Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος» τόνισε η βουλευτής.
«Υπήρξε ρητή και ανεπιφύλακτη δεδηλωμένη» απάντησε ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι η διαδικασία δεν είχε κανέναν πρόβλημα και διευκρίνισε ότι η συζήτηση ήταν διεξοδική και διήρκεσε πάνω από 20 ώρες» με τα κόμματα να έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα.
«Εφάρμοσα την πρακτική που εφαρμόζουν χρόνια οι Επιτροπές» ξεκαθάρισε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης. «Ακολουθείται η αρχή της δεδηλωμένης και δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας» αντέδρασε και η Λιάνα Κανέλλη και κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι… «δεν μπορείτε να κατηγορείτε Έλληνες βουλευτές για πλαστογραφημένα πρακτικά. Δεν επιτρέπεται. Αρνούμαι να
ακολουθήσω».
Μία ώρα διήρκησε η αντιπαράθεση στην αίθουσα και φυσικά κανείς δεν απόρησε που υπήρξε και προσωπική αψιμαχία της κ. Κωνσταντοπούλου με τον Προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη, καθώς οι καβγάδες τους στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ έχουν μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία.
Για άλλη μία φορά δεν έλειψε η ένταση για την κατάχρηση, όπως διαμαρτυρόταν ο κ. Μαρκογιαννάκης, του χρόνου από την κ. Κωνσταντοπούλου αλλά και ο εκνευρισμός του Προέδρου για τη συνήθεια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκαλεί με το όνομα του και όχι με τη θεσμική του ιδιότητα.
Αυτό όμως που έβαλε… μπαρούτι στην αίθουσα ήταν οι καταγγελίες της κ. Κωνσταντοπούλου πως ο κ. Μαρκογιαννάκης αντίστοιχα ως Πρόεδρος Επιτροπής «πλαστογράφησε» πρακτικά και ο υπαινιγμός της ότι «δεν είναι κατάλληλος» για να τοποθετείται επί των αντιρρήσεων που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ… «Σας ανακαλώ στην τάξη και όσα είπατε διαγράφονται από τα πρακτικά» αντέδρασε ο Πρόεδρος της έδρας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα πληρώνει το κράτος για συντάξεις βουλευτών κι ευρωβουλευτών
Κόβουν το ποδόσφαιρο απο τους βουλευτές;
Αφαίρεσαν την άδεια οπλοφορίας Βουλευτή της Χρυσής Αυγής