Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ξεκίνησε ο… Γολγοθάς: σε εξέλιξη το ραντεβού Στουρνάρα – τρόικας

Ξεκίνησε ο… Γολγοθάς: σε εξέλιξη το ραντεβού Στουρνάρα – τρόικας

Με κάθε… επισημότητα ξεκίνησε νέος γύρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, σε έναν εφ’ όλης της ύλης έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, ο συγκεκριμένος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια.

Έως τις 10 Οκτωβρίου, κύριο αντικείμενο θα είναι η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ (οριστικοποίηση σχεδίων αναδιάρθρωσης ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, εκκαθάριση οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ, ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων στο καθεστώς της κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ψήφιση νέου Κώδικα Δικηγόρων).

Οι διαπραγματεύσεις θα διακοπούν για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ (11- 13 Οκτωβρίου) και τη συνεδρίαση του Eurogroup (14 Οκτωβρίου) και θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο των διαβουλεύσεων στα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτή τη φορά, αντικείμενο θα είναι η επικαιροποίηση του Μνημονίου και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2015- 2016 (η τρόικα το υπολογίζει στα 4- 5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ).

Το «καυτό» ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού (έχει υπολογιστεί από το ΔΝΤ στα 10,9 δισ. ευρώ) θα εξεταστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο- Δεκέμβριο, στο τρίτο στάδιο του ελέγχου της τρόικας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο φθινοπωρινό ραντεβού με την τρόικα

Κυριακάτικο ραντεβού με την Τρόικα – Από “κόσκινο” ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

Διαθεσιμότητα: Έτοιμη η λίστα με 13.600 υπαλλήλους – Παράταση για το δεύτερο “κύμα” θα ζητήσει ο Κ. Μητσοτάκης

Έρχεται η τρόικα – Τρίμηνος Γολγοθάς για την κυβέρνηση

Wall Street Journal: Η ένταση από τη δολοφονία του Π. Φύσσα “κρυφή ευλογία” για την κυβέρνηση – Πώς η κυβέρνηση θα το εκμεταλλευτεί με την τρόικα

Έρχεται η τρόικα με απαιτήσεις για νέα μέτρα λιτότητας

Ο Α. Σαμαράς δεν απέσπασε ευρωπαϊκή δέσμευση για μη επιβολή νέων μέτρων

Η τρόικα αμφισβητεί τον Σαμαρά: Θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε