Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Καβάλα – Ο δήμος ζητά να μην γίνουν αύριο τα εγκαίνια γραφείων της

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στην Καβάλα – Ο δήμος ζητά να μην γίνουν αύριο τα εγκαίνια γραφείων της

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη Χρυσή Αυγή σε όλη τη χώρα. Στην Καβάλα, όπου έχουν προγραμματιστεί για αύριο τα εγκαίνια των γραφείων της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, κηρύσσοντας με ψήφισμά του ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα, εξαιτίας των προγραμματισμένων για αύριο εγκαινίων των γραφείων της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Χθες, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται ο φασισμός και η βία, κηρύσσεται ανεπιθύμητη η οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκφράζεται η αντίθεση στην πραγματοποίηση των εγκαινίων.

«Κηρύσσουμε ανεπιθύμητη την οργάνωση της Χ.Α. στη δημοκρατική πόλη μας, που έδωσε αμέτρητα θύματα ενάντια στο φασισμό και εφιστούμε την προσοχή στα αρμόδια όργανα του κράτους, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες μελλοντικές δράσεις», τονίζεται στο ψήφισμα.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Άννα Σπανδώνη, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφθηκαν τον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, στους οποίους επέδωσαν το ψήφισμα. Και ζήτησαν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων και να τηρηθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη.

Χθες, πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων.

Τα εγκαίνια των γραφείων της οργάνωσης έχουν προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα, παρουσία βουλευτών και στελεχών της οργάνωσης, ενώ νωρίτερα έχει προγραμματιστεί και συνέντευξη Τύπου.

Με σημερινή ανακοίνωσή τους, όμως, οι τοπικές ημερήσιες εφημερίδες της Καβάλας δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου, ούτε και θα καλύψουν δημοσιογραφικά την εκδήλωση των εγκαινίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποσύρονται οι αστυνομικοί – συνοδοί βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Όλα τα συγκλονιστικά περιστατικά με χρυσαυγίτες στον Άρειο Πάγο – Σκοπός να κατηγορηθούν για κακούργημα – Όλος ο φάκελος στο NewsIt

Τι ψάχνει η δικαιοσύνη για την Χρυσή Αυγή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε