Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Σύνταξη στα 50 για 700.000 γονείς

Σύνταξη στα 50 για 700.000 γονείς

Ti προβλέπεται για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς στις μεταβατικές διατάξεις του ασφαλιστικού. Ποιοι εργαζόμενοι σε Ταμεία μισθωτών θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης στα 50 τους χρόνια.

Σύνταξη από τα 50 τους χρόνια μπορούν να κατοχυρώσουν όσοι γονείς είναι ασφαλισμένοι σε Ταμεία μισθωτών (Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, Τραπεζών) και έχουν παιδιά, είτε ανήλικα, είτε ενήλικα.

Παρά το γεγονός ότι τα επίσημα όρια ηλικίας για σύνταξη είναι πλέον στα 62 και στα 67 χρόνια, αν εκμεταλλευτούν ορισμένες μεταβατικές διατάξεις του ασφαλιστικού, τότε οι συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων θα μπορούν να κατοχυρώσουν τη σύνταξή τους από τα 50 ή ακόμη και χωρίς όριο ηλικίας, λόγω τέκνων.

Αν τα παιδιά έχουν γεννηθεί μετά το 2000, οι ασφαλισμένοι μπορούν να κατοχυρώσουν μέχρι και 5 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη και, μάλιστα, δωρεάν.

Συνολικά, η δυνατότητα εξόδου στη σύνταξη με προσμέτρηση χρόνου παιδιών, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες γονείς από ένα πλήθος 700.000 και πλέον μισθωτών, που υπολογίζεται από αρμόδιους παράγοντες της κοινωνικής ασφάλισης και των Ταμείων ότι έχουν είτε ένα ανήλικο παιδί, είτε τρία παιδιά, που αποκτήθηκαν μετά το 2000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

400.000 συνταξιούχοι θα πληρώσουν τη… νύφη των ελλειμμάτων – Έρχονται περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ

Αλλάζει ο τρόπος είσπραξης των εισφορών για επικουρικές και εφάπαξ

Απροειδοποίητα η Εφορία θα “βάζει χέρι” στις καταθέσεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη – Θα παίρνουν ακόμη και μισθούς και συντάξεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε