Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Βελεστίνο: Το…ιδιαίτερο βάδισμα, η αμφίεση και τα λόγια των ληστών στο μικροσκόπιο της αστυνομίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αξιωματικοί της αστυνομίας προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ της ληστείας, στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, που έχει τρομοκρατικά χαρακτηριστικά…

«Ένας από τους πέντε ληστές της τράπεζας στο Βελεστίνο έχει ιδιαίτερο… βάδισμα. Από ένα τέτοιο στοιχείο και κάποια άλλα χαρακτηριστικά όπως οι περούκες και τα ρούχα που φορούσαν, ευελπιστούμε να αντλήσουμε πληροφορίες από πολίτες που μπορεί να έχουν δει κάτι» επισημαίνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος αξιωματικός εξηγεί τους λόγους που δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο της ληστείας με λεία 317.420 ευρώ, που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Βελεστίνο. Το ίδιο είχε συμβεί και μετά την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, πριν από έναν χρόνο.

«Μπορεί κάποιος από τους πολίτες να θυμηθεί μερικά από τα χαρακτηριστικά των δραστών, όπως τον τρόπο βαδίσματος, τις χαρακτηριστικές περούκες, τα γυαλιά ηλίου ακόμη και τις βερμούδες και τα πουκάμισα. Ελπίζουμε να διαπιστώσουμε τον τόπο διαμονής τους πριν από την ληστεία ακόμη και κατά τον χρόνο προπαρασκευής ή κατόπτευσης του στόχου τους. Μπορεί κάποιος να είδε τους δράστες όταν έκαιγαν το κλεμμένο όχημα και τι οχήματα χρησιμοποίησαν μετά» δηλώνουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Αττικής.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι έρευνες και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών

Οι επικεφαλής αξιωματικοί των ερευνών, προσδιορίζουν τις ηλικίες των πέντε δραστών μεταξύ 29 και 42 χρόνων. Είναι βέβαιοι ότι οι δράστες δεν έμειναν στην ίδια περιοχή πριν πραγματοποιήσουν την ληστρική επιδρομή και αναζητούν τον τόπο διαμονής.

Το όχημα που χρησιμοποίησαν είχε κλαπεί αρχές Ιουλίου από την περιοχή του Αιγάλεω, ενώ η κλοπή του είχε δηλωθεί στη Πατήσια, και σε αυτή την περίπτωση εξετάζουν τον τρόπο «απαλλοτρίωσης». Η έρευνα έχει επεκταθεί και στην ανάλυση και απομόνωση ύποπτων τηλεφωνικών επικοινωνιών που έχουν πραγματοποιηθεί από την περιοχή το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Η συγκεκριμένη ληστεία, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχει περισσότερα «τρομοκρατικά» χαρακτηριστικά και αντίστοιχο… modus operandi ωστόσο εκτιμούν ότι η ομάδα ληστών είχε «μεικτή» σύνθεση, αποτελείτο δηλαδή από ποινικούς και… νεοτρομοκράτες της Συνωμοσίας του… Φοίνικα.

Οι ληστές έμειναν στην τράπεζα τουλάχιστον για 14 λεπτά

Όλοι τους επιδυκνείουν μια χαρακτηριστική «άνεση» στην κίνησή τους και την διάπραξη της ληστείας, μικρό δείγμα ότι έχουν κάνει ξανά κάτι αντίστοιχο, και χωρίς ιδιαίτερο «άγχος» για την μεγάλη τους παραμονή στο υποκατάστημα που έφθασε τα 14 λεπτά έως ότου ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Χαρακτηριστικοί βέβαια και οι μακροσκελής διάλογοι με τους πελάτες, τους οποίους καθησύχασαν ότι δεν θέλουν τα δικά τους χρήματα αλλά της τράπεζας.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί στις 25 Ιουλίου 2013 στα Μέθανα Τροιζηνίας, από τέσσερις δράστες. Και εκείνοι είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους με περούκες, γυαλιά ηλίου και καπέλα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αν και βρίσκουν πολλές ομοιότητες, διακρίνουν και σημαντικές διαφορές στα πρόσωπα και τους σωματότυπους των δραστών που τη διέπραξαν, γι αυτό δεν μιλούν με σιγουριά ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες

Σε εκείνη τη ληστεία, οι δράστες εμφανίστηκαν ως μέλη… κινηματογραφικού συνεργείου, για να καθησυχάσουν τους πελάτες. Πήραν χρήματα από τα ταμεία, περίπου 17.000 ευρώ και περίμεναν ο διευθυντής και οι υπάλληλοι να τους ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Ο διευθυντής τους είπε ότι λείπει ο ταμίας που είναι υπεύθυνος για το άνοιγμά του.

Οι δράστες μετά από αρκετά λεπτά παραμονής στο εσωτερικό της τράπεζας φαίνεται να πείστηκαν από αυτές τις εξηγήσεις και έφυγαν με την «πενιχρή» λεία. Δεν προσπάθησαν ούτε να αρπάξουν τα χρήματα μιας δημοτικής υπαλλήλου αλλά ούτε και ενός ιδιώτη πελάτη που κρατούσαν στα χέρια σημαντικά χρηματικά ποσά. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό με τι όχημα προσέγγισαν την τράπεζα ή αν το πυρπόλησαν μετά την διάπραξη της ληστείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Σέρρες: Εικόνες απ’τον τάφο που εικάζεται ότι ανήκει στον Μ.Αλέξανδρο!

Σκορπιός: Τρεχάματα για τον Ριμπολόβλεφ – Τον πάει στα δικαστήρια η πρώην γυναίκα του!

Σάμος: Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής!

Εύβοια: Χαμός σε οικογενειακό δείπνο – Πλάκωσε στο ξύλο τον πατέρα και τη μητριά του!


Ηλεία: Στο νοσοκομείο 4χρονο παιδί από άγρια επίθεση λυκόσκυλου!

Ηλεία: ”Ερωτευμένη” με την Κυλλήνη η πριγκίπισσα του Μαρόκου – Ξεκίνησε τις διακοπές της!

Κρήτη: ”Καλλονή προσφέρει υπηρεσίες για όλα τα γούστα με 5.000€”!


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε