Πέμπτη, 4 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Bundesbank: Νέο δάνειο για την Ελλάδα το 2014

Bundesbank: Νέο δάνειο για την Ελλάδα το 2014

Κι άλλο δάνειο θα χρειαστεί η Ελλάδα και μάλιστα από τις αρχές του 2014 σύμφωνα έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας που αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel.

Η Bundesbank προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «θα συμφωνήσουν βεβαίως για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» από τις αρχές του 2014 το αργότερο, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό η έκθεση της Bundesbank έγινε για λογαριασμό του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ

Το δημοσίευμα του Spiegel δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιαστεί ούτε από την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας ούτε και από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του Spiegel, η έκθεση περιγράφει τους κινδύνους που συνδέονται με το υπάρχον πακέτο βοήθειας ως «εξαιρετικά υψηλούς» και ασκεί κριτική στην έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικά υποκινούμενη».

Αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, εξαίρουν τη δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την εκπλήρωση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν όρο του σχεδίου διάσωσης, η Bundesbank την περιγράφει ως «μόλις ικανοποιητική», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου – Οι άγνωστοι διάλογοι Ομπάμα – Σαμαρά

«Ανταρσία» Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς – Δεν εξυπηρετεί να «σκοτώσουμε» τα σπίτια κάποιων

Spiegel: Η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα τώρα!

Επανέρχεται το Spiegel στο κούρεμα καταθέσεων

Spiegel: Θέμα χρόνου το ελληνικό κούρεμα – Κοροϊδεύει προεκλογικά η Μέρκελ

Spiegel: Παραλίγο ο Σαμαράς να ρίξει την κυβέρνησή του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε