Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Φυλάκιση και δήμευση περιουσίας για τους φοροφυγάδες

Φυλάκιση και δήμευση περιουσίας για τους φοροφυγάδες

Αμέσως στη φυλακή, χωρίς δυνατότητα συμβιβασμού, θα μπαίνουν όσοι φοροδιαφεύγουν, ενώ θα δημεύονται όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα οποία το Δημόσιο θα τα βάζει σε ενέχυρο, όπως προβλέπεται στο νέο νόμο για τη φοροδιαφυγή και το ”μαύρο” χρήμα.

Κυριολεκτικά δρακόντειες θα είναι οι ποινές στο νέο νόμο κατά της φοροδιαφυγής που καταρτίζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες με το νέο νόμο μπαίνει τέλος στους συμβιβασμούς και στη μείωση των προστίμων για όσους δεν υποβάλουν δηλώσεις και δεν πληρώνουν φόρους
 

Ο νέος νόμος όχι απλά γίνεται κατ’ απαίτηση της τρόικας, αλλά θεωρείται και προαπαιτούμενο για τον καθοριστικό έλεγχο που θα γίνει το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής.

Οι φοροφυγάδες θα μπαίνουν στη φυλακή χωρίς αναστολή, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται άμεση δήμευση της περιουσίας τους. Όπως διαρρέεται το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να βάζει σε ενέχυρο τα περιουσιακά τους στοιχεία ώστε να εισπράττει τις οφειλές τους

Σύμφωνα με πληροφορίες με το νέο νόμο μπαίνει τέλος στους συμβιβασμούς και στη μείωση των προστίμων για όσους δεν υποβάλουν δηλώσεις και δεν πληρώνουν φόρους.
Οι φοροφυγάδες θα μπαίνουν στη φυλακή χωρίς αναστολή, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται άμεση δήμευση της περιουσίας τους. Όπως διαρρέεται το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να βάζει σε ενέχυρο τα περιουσιακά τους στοιχεία ώστε να εισπράττει τις οφειλές τους.
Κατά το δημοσίευμα αυτά θα ισχύουν για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και διακίνησης ”μαύρου” χρήματος, που συνεχίζονται αμείωτες, όπως αποδεικνύεται και από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ .

Διαβάστε επίσης:

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε