Κόσμος

Φουκουσίμα: Ραδιενεργό νερό ρέει εδώ και 2 χρόνια στον Ειρηνικό

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτιμά ότι ραδιενεργό νερό διαρρέει στον Ειρηνικό Ωκεανό από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το Νταϊτσι, τα δύο τελευταία χρόνια, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του υπουργείου Βιομηχανίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι περίπου 300 τόνου μολυσμένου ύδατος από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα διαρρέουν καθημερινά στον ωκεανό.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δεσμεύτηκε σήμερα να εντείνει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για να σταματήσει η διαρροή ραδιενεργού ύδατος.

Ο Άμπε κάλεσε τον υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας να αντιμετωπίσει επειγόντως την κατάσταση με τη διαρροή του μολυσμένου ύδατος και να διασφαλίσει ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου–η Tokyo Electric Power– θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περισσότερα από 40 χρόνια και να κοστίσει 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να μειώσει την ποσότητα του ραδιενεργού ύδατος που διαρρέει σε 60 τόνους ημερησίως μέχρι τον Δεκέμβριο.
Το εργοστάσιο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκλήθηκε τον Μάρτιο του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοβαρές υποψιες της Φουκουσίμα ότι ραδιενεργό νερό εκρέει στη θάλασσα

Απεβίωσε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα

Ραδιενεργό νερό διέρρευσε στο έδαφος της Φουκουσίμα

Ο εφιάλτης της Φουκουσίμα δεν έχει τέλος- Διαρροή μολυσμένου νερού στο έδαφος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απίστευτο παραλήρημα από τη στενή συνεργάτη του Τραμπ, Πόλα Γουάιτ: «Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να γίνουν δεκτοί στον παράδεισο»
Επεισοδιακή συνάντηση της Πόλα Γουάιτ με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου - Παρά τις καταγεγραμμένες διώξεις των Χριστιανών στα παλαιστινιακά εδάφη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορεί Κατάρ και Ιράν για fake news
Η Πόλα Γουάιτ με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου 7