Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

“Παράσταση” με δάκρυα και προσευχή από τον Πιστόριους – ΦΩΤΟ

Ο Πιστόριους οδηγείται στο δικαστήριο ΦΩTO REUTERS
Ο Πιστόριους οδηγείται στο δικαστήριο ΦΩTO REUTERS

Ο 26χρονος Πιστόριους εμφανίσθηκε στο δικαστήριο μαζί με την αδελφή του Εμέ και τον αδελφό του Καρλ, με τους οποίους προσευχήθηκε πριν αρχίσει η συνεδρίαση. Οι τρεις τους κρατιούνταν από τα χέρια, όσο η Εμέ απήγγελλε μια προσευχή. Ο Πιστόριους είχε την πλάτη γυρισμένη στις κάμερες, αλλά δάκρυα κυλούσαν στα μάτια του.

Παράσταση; Ειπώθηκε κι αυτό. Η δίκη του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της φιλης του Ρίβα Στέενκαμπ, θα γίνει από τις 3 ως τις 20 Μαρτίου 2014.

Ο Πιστόριους προσεύχεται μπροστά στις κάμερες ΦΩΤΟ REUTERS

Στη διάρκεια της σύντομης ακροαματικής συνεδρίασης, ο αθλητής παρέλαβε το οκτασέλιδο κατηγορητήριο. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν δεν αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο.

Έξω ανέκφραστος - Μέσα θλιμένος ΦΩΤΟ REUTERS

Η εισαγγελία σχεδιάζει να καλέσει 107 μάρτυρες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μερικοί από τους μάρτυρες θα καταθέσουν ότι “άκουσαν μια γυναίκα να φωνάζει, ακολούθησαν στιγμές σιωπής, μετά άκουσαν πυροβολισμούς κι άλλες φωνές”, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Κλάμα... ΦΩΤΟ REUTERS

Ο αθλητής κατηγορείται για φόνο εκ προμελέτης και παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Για την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης κινδυνεύει με ποινή ισόβιας κάθειρξης. Θα δικαστεί από ένα και μόνο δικαστή, καθώς η Νότια Αφρική δεν χρησιμοποιεί το σύστημα των ενόρκων.

Σήμερα θα γινόταν 30

Σήμερα το τοπ μόντελ Ρίβα Στέενκαμπ θα γιόρταζε τα 30ά γενέθλιά της, αν δεν είχε σκοτωθεί με πολλές σφαίρες μέσα στη νύκτα από τον Όσκαρ Πιστόριους, στις πρώτες ώρες της 14ης Φεβρουαρίου, της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο παραολυμπιονίκης δεν αρνήθηκε πως σκότωσε τη φιλη του πυροβολώντας μέσα από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας στην κατοικία του στην Πρετόρια.

Όμως οι δικηγόροι του, μεταξύ των καλύτερων του νοτιοαφρικανικού δικηγορικού σώματος, υποστηρίζουν πως επρόκειτο για ατύχημα και πως ο αθλητής πανικοβλήθηκε επειδή πίστεψε πως ένας διαρρήκτης είχε μπει στο σπίτι από το παράθυρο της τουαλέτας.

Η προσευχή από άλλη γωνία... ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Πιστόριους αποφυλακίσθηκε με εγγύηση μια εβδομάδα μετά το φόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα αναβολή: στις 3 Μαρτίου η δίκη Πιστόριους

Ο Πιστόριους αρχίζει πάλι προπονήσεις

Ο Πιστόριους ξανά στο δικαστήριο, αναβλήθηκε η δίκη

Σοκ! Το αιματοβαμμένο μπάνιο του Πιστόριους – Το σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο η όμορφη Ρίβα

Ο Πιστόριους γλέντησε και φλέρταρε σε κοσμικά στέκια!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε