Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

ΔΗΜΑΡ: “Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια”

ΔΗΜΑΡ: “Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια”

Η ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους με περικοπή μέρους του, η χρονική μετακύλιση των ομολόγων και μείωση των επιτοκίων, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης, είναι απαραίτητες τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα σενάρια περί νέου “κουρέματος” του δημοσίου χρέους, το οποίο, όπως αναφέρει, πρέπει να γίνει βιώσιμο και η χώρα να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Ωστόσο, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, απαιτείται, ταυτόχρονα, ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την ύφεση και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. “Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά μέτρα ελάφρυνσης των βαρών και υποστήριξης της ανάκαμψης”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Όσον αφορά στην κινητικότητα, η ΔΗΜΑΡ τονίζει η σύνδεσή της με τις απολύσεις οδηγεί στην απορρύθμιση, και υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη μόνο όταν αφορά την ορθολογική κατανομή του προσωπικού.

Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ακόμη ότι “η κυβέρνηση οφείλει να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα, αναδεικνύοντας το δημοσιονομικό κόστος, αντί του υποτιθέμενου οφέλους, που προκύπτει από την αποδιοργάνωση των δημόσιων λειτουργιών”. “Αυτό που χρειάζεται είναι η ουσιαστική και αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσοι φεύγουν από κάθε νοσοκομείο! Οι τελικές λίστες του Μαξίμου

Οι ειδικότητες που οδηγούν σε διαθεσιμότητα – Οι οριστικές αποφάσεις που πήρε το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Μίνι υπουργικό αυτή την ώρα στο Μαξίμου για τις διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου

5.000 υπάλληλοι ΟΤΑ εκτός Δημοσίου το Δεκέμβριο – Σήμερα οι αποφάσεις για τους υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ως 16 Σεπτέμβρη

Διαθεσιμότητα με… ονοματεπώνυμο – «Κλείνουν» μέχρι 16 Σεπτεμβρίου οι λίστες για τους 4.899 «διαθέσιμους»

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε