Σάββατο, 5 Οκτ.
24oC Αθήνα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι συναντήσεις για το συμβόλαιο της Μενεγάκη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι συναντήσεις για το συμβόλαιο της Μενεγάκη

Το σίγουρο είναι ότι διανύουμε μία από τις πιο φτωχές και τηλεοπτικά περιόδους. Αντίθετα με τις παλαιότερες εποχές που το χρήμα… έρρεε άφθονο και στο τηλεοπτικό τοπίο, τώρα τα στελέχη των σταθμών είναι ιδιαίτερα προσεχτικά και… φειδωλά στο τι δίνουν, πού τα δίνουν και κυρίως, πόσα δίνουν.

Από αυτή την τακτική δεν φαίνεται να γλιτώνουν ούτε τα «βαριά» ονόματα, που αναγκάζονται να επαναδιαπραγματεύονται τους όρους συνεργασίας τους. Ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα λοιπόν είναι και η Ελένη Μενεγάκη που τον Ιούλιο λήγει το συμβόλαιό της με τον ALPHA. Αν και οι δύο πλευρές, κρατούν ακόμα χαλαρή στάση, εντούτοις και οι δύο… καίγονται για το μέλλον της συνεργασίας τους.

Από τη μία, η Ελένη δεν θέλει να αποχωρήσει από το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ από την άλλη, τα υπόλοιπα κανάλια έχουν κάνει το… κουμάντο τους και όπως φαίνεται σε αυτό δεν μπορεί να συμπεριληφθεί κάποια «χρυσή μεταγραφή» όπως συνέβαινε παλαιότερα και να διεκδικήσουν την «ωραία Ελένη». Όπερ σημαίνει… ότι η Ελένη θα πρέπει να δει τι κάνει στο κανάλι της Κάντζας…!

Από την άλλη, τα στελέχη του σταθμού, γνωρίζοντας πολύ καλά τα δεδομένα της αγοράς, με τη διαφημιστική πίτα συνεχώς να συρρικνώνεται, έχουν καταφέρει να «χτίσουν» μία καλή «εισπρακτική» ζώνη, με την «Ελένη» να εισπράττει έσοδα, ενώ αρκετό μέρος της παραγωγής καλύπτεται από χορηγούς που επιλέγουν το brand name της παρουσιάστριας για να λανσάρουν τα προϊόντα τους. Από την άλλη, αξίζει να αναφέρω ότι η σκέψη του MEGA να κατεβάσει το Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά στη μεσημεριανή ζώνη, δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη στην Κάντζα να κρατήσουν στο δυναμικό τους τη Μενεγάκη και να μην παραδώσουν… αμαχητί τη ζώνη. Βέβαια, από την άλλη, κανείς δεν γνωρίζει αν η Ελένη θα θελήσει να… χτυπηθεί ξανά με το ζευγάρι του MEGA, με κίνδυνο να ηττηθεί για ακόμα μία φορά, σημειώνοντας χαμηλότερες τηλεθεάσεις. Τα δεδομένα αυτά τα γνωρίζουν και οι δύο πλευρές, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ALPHA και Ελένης Μενεγάκη να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές. Προς το παρόν λοιπόν δεν έχει γίνει καμία επίσημη συνάντηση για να συζητήσουν. Ωστόσο, τα στελέχη στο κανάλι της Κάντζας γνωρίζουν τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί η παρουσιάστρια με τον ιδιοκτήτη του σταθμού Δημήτρη Κοντομηνά με αποτέλεσμα να περιμένουν να δουν τι θα γίνει και να μην αναλαμβάνουν προς το παρόν αυτοί ενεργό ρόλο.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, οι συναντήσεις για το τι θα γίνει με το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη θα γίνουν στα τέλη Μαΐου και αφού έχει προηγηθεί συνάντηση της παρουσιάστριας με τον ιδιοκτήτη του σταθμού. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, οι εισηγήσεις των στελεχών του σταθμού για το συμβόλαιο της Ελένης συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και περικοπή της τάξης του 10 έως 20% σε σχέση με το προηγούμενο. Είναι σίγουρο λοιπόν ότι το συμβόλαιο της Ελένης θα πρέπει για ακόμα μία φορά να μειωθεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει «χρυσό» για τα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε