Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Formula1: Θρίαμβος για Αλόνσο και Ferrari στη Βαρκελώνη

Formula1: Θρίαμβος για Αλόνσο και Ferrari στη Βαρκελώνη

Θριαμβευτική εμφάνιση της Ferrari με νίκη Αλόνσο στον αγώνα της πατρίδας του και τρίτη θέση από τον Μάσα.

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, ο Φερνάντο Αλόνσο κέρδισε το Γκραν Πρι της πατρίδας του και σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο οδηγός της Ferrari, αν και ξεκίνησε τον αγώνα από την 5η θέση, έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του. Στην εκκίνηση σκαρφάλωσε γρήγορα στην τρίτη θέση, ενώ στον 13ο γύρο τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και με έξυπνη διαχείριση των ελαστικών του στη συνέχεια και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από κανέναν οδηγό στη διάρκεια του αγώνα, πήρε μια σπουδαία νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του –την δεύτερη, μετά το 2006 στην συγκεκριμένη πίστα.

Εξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε και ο Ράικονεν με την Lotus. Διαχειρίστηκε και αυτός έξυπνα τα ελαστικά του –που ήταν το κλειδί του σημερινού αγώνα- και κατάφερε να βρεθεί για έναν ακόμα αγώνα στο βάθρο. Τον σημερινό θρίαμβο της Ferrari ολοκλήρωσε ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος οδηγός, στην καλύτερη φετινή εμφάνισή του, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση και να δώσει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του, παρόλο που λόγος τιμωρίας εκκίνησε τον αγώνα από την ένατη θέση.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Red Bull δεν κατάφεραν να βρουν την χρυσή τομή στο στήσιμο του μονοθεσίου, με τον Γερμανό να μην καταφέρνει σε κανένα σημείο του αγώνα να ανταγωνιστεί τους τρεις πρώτους και να αρκείται στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση ακολούθησε ο team mate του Μαρκ Γουέμπερ.

Οι δυο Mercedes ήταν ταχύτατες στα χθεσινά χρονομετρημένα δοκιμαστικά και εκκίνησαν τον αγώνα από τις δυο πρώτες θέσεις, αλλά ο αγώνας εξελίχθηκε σε πανωλεθρία. Ο Ρόσμπεργκ κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση μέχρι να ξεκινήσουν τα πρώτα pit stop, αλλά ήταν εμφανές ότι δεν να κινηθεί στο ρυθμό των υπολοίπων με τους Αλόνσο, Φέτελ, Μάσα και Ράικονεν να τον περνούν διαδοχικά. Ο Χάμιλτον είχε μια κακή εκκίνηση, έχασε γρήγορά δυο θέσεις, ενώ λίγους γύρους αργότερα πάλευε να παραμείνει στην πρώτη δεκάδα. Ο Βρετανός τελείωσε τελικά τον αγώνα στην 12η θέση, με τον team mate του, Νίκο Ρόσμπεργκ να μην μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την έκτη. Στις υπόλοιπες θέσεις μέχρι την δεκάδα πλασαρίστηκαν οι Ντι Ρέστα, Μπάτον, Περεζ και Ρικιάρντο.

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος είναι το φημισμένο Γκραν Πρι του Μονακό που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε