Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ και ο σύζυγος της τραγουδίστριας Πάολας κατέθεσαν στη δίκη του τοκογλυφικού κυκλώματος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη των μελών του κυκλώματος εκβιασμού και τοκογλυφίας στο οποίο φέρεται να ήταν αρχηγός γνωστός επιχειρηματίας.

Όπως διαβάζουμε στο Thestival.gr σήμερα κατέθεσαν στο δικαστήριο ο επιχειρηματίας και πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης καθώς και ο επιχειρηματίας και σύζυγος της τραγουδίστριας Πάολας, Φώτης Ζογγλοπίτης.

Ο Ηλίας Βιολίδης υποστήριξε ότι γνωρίζει χρόνια τον επιχειρηματία κι ότι συνεργάστηκε μαζί του μια περίοδο κατά την οποία χρειάστηκε οικονομική ενίσχυση, διότι από τα 21 μαγαζιά που διατηρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, παρέμεινε με δέκα.
Την περίοδο εκείνη ήθελε να ανοίξει μια καινούρια επιχείρηση κι έλαβε ως δάνειο από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία το ποσό των 350.000 ευρώ, με σκοπό να του μεταβιβάσει το 50% του μαγαζιού που θα άνοιγε.

“Πες ότι το ήθελα για να το παραχωρήσω στον γιο μου και να τον αποκαταστήσω” είπε ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία.

Τελικά τα επιχειρηματικά σχέδια του Βιολίδη δεν προχώρησαν και οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επιστρέψει ο επιχειρηματίας το ποσό με 5% επιτόκιο, δηλαδή 17.500 ευρώ το μήνα.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται συνομιλία στην οποία ακούγεται ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας να ζητά 20.000 ευρώ το μήνα, παρά την αρχική συμφωνία. Τελικά, ο ίδιος ο Βιολίδης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι μέχρι στιγμής έχει αποπληρώσει 250.000 ευρώ, χωρίς τόκο κι οφείλει άλλες 100.000 ευρώ..

Επίσης, ερωτηθείς για τρεις επιταγές του που βρέθηκαν στα αρχεία του κατηγορούμενου επιχειρηματία, ο Βιολίδης ανέφερε ότι προορίζονταν για την αγορά ακινήτου στο Χορτιάτη, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία.

Από την πλευρά του, ο σύζυγος της γνωστής τραγουδίστριας Πάολα κι επιχειρηματίας, Φώτης Ζογγλοπίτης, συνομιλίες του οποίου με τον κατηγορούμενο συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία,
ανέφερε στην κατάθεσή του ότι δεν χρωστάει χρήματα σε κανέναν κι ότι ουδέποτε τον πίεσε κανείς να πληρώσει κάτι. Υποστήριξε δε, ότι οι συνομιλίες που υπάρχουν αφορούν την πώληση ποσοστού 7% της Πύλης Αξιού, έναντι 45.000 ευρώ, στον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Τζούρτζεβιτς, τον οποίο και θεωρούσε φίλο και συνεργάτη του κατηγορούμενου επιχειρηματία.

Διαβάστε ακόμα:

Στην αντεπίθεση πέρασε ο 60χρονος “εγκέφαλος τοκογλυφικού κυκλώματος” της Θεσσαλονίκης

“Με απείλησαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια!” – Συγκλονιστική κατάθεση για το κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Άλλος ένας μάρτυρας αλλάζει την κατάθεσή του για το κύκλωμα τοκογλυφίας

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τις καταθέσεις τους οι μάρτυρες στο κύκλωμα τοκογλυφίας!

Θεσσαλονίκη: Βαριές ποινές στα αδέρφια του κυκλώματος τοκογλυφίας! Μέχρι και 31 χρόνια φυλακή συν χρηματικό πρόστιμο!

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι 21 από τους 24 κατηγορούμενους για το κύκλωμα τοκογλύφων!

Το σημείωμα του αυτόχειρα συγκλονίζει – Έπεσε από το μπαλκόνι λόγω… τοκογλύφων

Αστυνομικός για τοκογλύφους Θεσσαλονίκης: Τα θύματα του κυκλώματος δέχονταν απειλές με όπλα

Θεσσαλονίκη: Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη του τοκογλυφικού κυκλώματος με “εγκέφαλο” γνωστό επιχειρηματία

Δίκη κυκλώματος εκβιαστών: Την ενοχή των τριών αδερφών και άλλων 16 ατόμων προτείνει ο Εισαγγελέας

Κατηγορούμενος τοκογλύφος: Ο υποδιοικητής του Τμήματος Εκβιαστών μου είπε να εξαφανιστώ για να μη με συλλάβουν!

Ανασκευάζουν τις καταθέσεις τους τα φερόμενα ως θύματα του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε