Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Αύξηση κατά 200% των τουριστών από την Ουκρανία στην Κρήτη

Αύξηση κατά 200% των τουριστών από την Ουκρανία στην Κρήτη

Αύξηση τουτουριστικού ρεύματος κατά 200% από την Ουκρανία στην Κρήτη αναμένεται φέτος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή τη συμμετοχή του σε οικονομικό φόρουμ στο Κίεβο.

Ο κ. Αρναουτάκης είναι προσκεκλημένος του ομολόγου του Anatolii Prysiazhniuk, για να συμμετάσχει σε οικονομικό-επιχειρηματικό φόρουμ στο Κίεβο από τις 23 έως τις 25 Μαΐου, όπου θα δώσουν το παρόν 30 περιφέρειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Οι σχέσεις μας με την Ουκρανία και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια του Κιέβου τους τελευταίους μήνες έχουν ενισχυθεί, και τα θετικά αποτελέσματα είναι, ήδη, ορατά. Με τη συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φόρουμ στοχεύουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα αλλά και τον τουρισμό» ανέφερε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης πρόσθεσε: «Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ουκρανία στην Κρήτη φέτος, σε σχέση με το 2012, είναι αυξημένος κατά 200%, όμως σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Προσπαθούμε για τη συνεχή βελτίωση των οικονομικών δεικτών, είτε έχουν να κάνουν με τον τουρισμό μας είτε με τις εξαγωγές κρητικών προϊόντων, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά στη διεθνή αγορά, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθούμε».

Τον κύκλο των επαφών στο οικονομικό φόρουμ θα ολοκληρώσει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου, η οποία θα συνοδεύσει τον περιφερειάρχη στο Κίεβο.

Την Παρασκευή, επιστρέφοντας από το Κίεβο, ο κ. Αρναουτάκης θα εγκαινιάσει στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, την Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» όπου θα προβληθούν «Προϊόντα, Τουρισμός, Γεύσεις, Υπηρεσίες» με τη συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρήσεων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας και στο εσωτερικό, εγκαινιάζουμε τη μεγάλη αυτή έκθεση για να προβάλουμε ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά μας προϊόντα, τον τουρισμό μας» σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης προσθέτοντας ότι τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, τελευταία ημέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ που οργανώνει το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο με τίτλο «HELLENIC-CHINESE BUSINESS FORUM 2013» στο οποίο θα συμμετέχουν Κινέζοι και Έλληνες επιχειρηματίες.

«Επιδιώκουμε την ενίσχυση των κρητικών εξαγωγών στην Κίνα, αλλά και την τουριστική προβολή του νησιού μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα δύο νέα τουριστικά video που έφτιαξε η Περιφέρεια Κρήτης, προβάλλονται σήμερα από την κινεζική κρατική τηλεόραση, με αποδέκτες εκατομμύρια Κινέζους τηλεθεατές», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι η προσπάθεια ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών δεν ικανοποιεί. «Οι εξαγωγές κρητικών προϊόντων, ειδικά στις δύο μεγάλες επαρχίες της Κίνας, την Καντόνα και τη Χενάν, με πάνω από 200 εκατ. πληθυσμό, με τις οποίες έχουμε υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας, θέλουμε να γίνουν μεγαλύτερες. Δεν αρκεί η αύξηση των εξαγωγών της Κρήτης κατά 42% που έχει καταγραφεί το 2012, σε σχέση με το 2011. Το ποσοστό αυτό θέλουμε να πολλαπλασιαστεί και να συνοδευτεί με πολλά μηδενικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο Ολλανδός – Δεν έγινε η επέμβαση στον μικρό Νικήτα

Το μεγάλο παράπονο του ήρωα στην Κρήτη – Δεν εχει χρήματα για να καταθέσει στεφάνι…

Κρήτη: Ένα νεκροταφείο για τις επίλεκτες δυνάμεις του Χίτλερ – Ένα νησί που δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι

Πρωτοφανής απόφαση από Δικαστήριο του Ηρακλείου για μητέρα! “Μείνε μακριά από το παιδί σου!”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε