Ελλάδα

MISKO: τα ελληνικά μακαρόνια που έγιναν θρύλος

Το 1927 στον Πειραιά, δυο πρόσφυγες από τη Σμύρνη, ο Φώτης Μιχαηλίδης και ο Μίνως Κωνσταντίνης ξεκινούν ένα εργαστήρι παρασκευής ζυμαρικών. «Βαφτίζουν» τη μεσοπολεμική επιχείρησή τους MISKO (από τα αρχικά τους) και από τότε ξεκινά μια πολύ όμορφη ιστορία.

Τους χρηματοδότησε η Αγγέλα Κερεστετζοπούλου αδελφή της γιαγιάς της Ροζίτας Σώκου της οποίας παππούς ήταν ο Φώτης Μιχαηλίδης.

Το πρώτο λογότυπο της ΜISKO απεικόνιζε την Ακρόπολη και η ΜISKO έγινε σύντομα ο επίσημος προμηθευτής της Βασιλικής Αυλής.

Την εποχή των Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνη τα μακαρόνια MISKO είχαν αποσπάσει 47 χρυσά βραβεία διεθνών εκθέσεων.

Ο άνθρωπος που απογείωσε όμως την αγαπημένη εταιρεία ζυμαρικών των Ελλήνων είναι ο Ελευθέριος Μαντζίκας ο οποίος το 1953 ανέλαβε τα ηνία και κατάφερε η MISKO να περάσει τα σύνορα και να φτάσει μέχρι την ομογένεια. Την αγόρασε έναντι 10.000 δραχμών. Μάλιστα, την δεκαετία του ’50 η MISKO έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που συσκεύασε τα μακαρόνια της.

Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι… MISKO

Ποιος δεν το έχει πει έστω μια φορά. Ένα από τα ιστορικά σλόγκαν που μεγάλωσαν γενιές και γενιές είναι εκείνο με τον καλόγερο Ακάκιο.
Η καμπάνια με τον Ακάκιο και το γαιδουράκι του, είναι μια από τις πιο γνωστές της Ελληνικής διαφημιστικής ιστορίας και συνέβαλλε καθοριστικά στο να κάνει τη MISKO τη No 1 μάρκα ζυμαρικών στην Ελλάδα.

Ο Ακάκιος δεν έφυγε ποτέ!

Πρόσφατα η MISKO αναβίωσε αυτό το πολύ γνωστό σύμβολο για όλους τους Έλληνες με νέα καμπάνια της. Σε αυτή τη νέα καμπάνια τον Ακάκιο ενσαρκώνει ο γνωστός έλληνας ηθοποιός Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Τα ζυμαρικά MISKO έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στα ελληνικά νοικοκυριά. Αν σκεφτεί κανείς ότι ζυμαρικά MISKO καταναλώνονται από 9 στους 10 Έλληνες τότε οτιδήποτε άλλο πει ή γράψει κανείς είναι περιττό.

Μετά από τόσα χρόνια και προσφέροντας απλόχερα την στήριξή τους σε πάνω από 5.000 Έλληνες παραγωγούς, η MISKO συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια επιχείρηση που ποντάρει και στην ποιότητα και στην εμπορικότητα.

Διαθέτει: ιστορία, τεχνογνωσία, ποιότητα α΄ υλών, γεύση, καινοτομία, σεβασμό προς τον καταναλωτή και… αγάπη για την Ελλάδα.

Μετά από 86 χρόνια παράδοσης και εμπειρίας, με πάνω από 55 σχήματα ζυμαρικών, είναι δύσκολο να μην βρει ο λάτρης των ζυμαρικών στην MISKO αυτό που ψάχνει.

Τα ζυμαρικά MISKO παράγονται στην Ελλάδα μέσα σε κλειστές συνθήκες παραγωγής σε ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης, αν αναλογιστεί κανείς ότι παράγει 55.000 τόνους ζυμαρικά το χρόνο που αντιστοιχούν σε 550.000.000 πιάτα!

Κομμάτι της καθημερινότητας

Για τον γεωργό που προμηθεύει το σιτάρι του, τους περισσότερους από 200 εργαζόμενους στον Μύλο του Βόλου και το εργοστάσιο στον Ελαιώνα Βοιωτίας αλλά και για χιλιάδες οικογένειες, η MISKO είναι κομμάτι της καθημερινότητας, αλλά και κομμάτι της καλής Ελλάδας που αγαπάμε. Για τους χιλιάδες Έλληνες ομογενείς η γεύση των ζυμαρικών MISKO, το πακέτο με τον Ακάκιο και η μυρωδιά του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού είναι ένα κομμάτι της ταυτότητας που ενώνει όλους τους Έλληνες, των εθίμων που στηρίζουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ MISKO ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα