Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ο αναλυτής της ALPHA BANK στο ΣΚΑΪ: Τελείωσε η κρίση;

Ο αναλυτής της ALPHA BANK στο ΣΚΑΪ: Τελείωσε η κρίση;

Ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, μίλησε στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου για τη μελέτη σχετικά με την ύφεση το 2013, αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Υπάρχουν στοιχεία που βγαίνουν σε εβδομαδιαία βάση και τα οποία δείχνουν ότι όντως κάτι αλλάζει όσον αφορά στην προσδοκώμενη αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας τους επόμενους μήνες. Ένας από τους κύριους δείκτες που δείχνει αυτό το πράγμα είναι ο δείκτης οικονομικού κλίματος, ο οποίος είναι σύνθετος και δείχνει προσδοκίες επιχειρηματιών σε διάφορους κλάδους της οικονομίας”.

Και πρόσθεσε: “Αυτός ο δείκτης τον Απρίλιο έφτασε στα επιπεδα Οκτωβριου 2009, δηλαδή πριν από την κρίση. Συνεπώς έχω την αίσθηση ότι σε δυο με τρία τρίμηνα από σήμερα, η οικονομική δραστηριότητα, δηλαδή η αύξηση του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση, θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται. Το πρώτο ήταν -5,3% η ύφεση, το δεύτερο τρίμηνο θα είναι λίγο χαμηλότερη, το τρίτο θα είναι πολύ καλό γιατί θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδο και προς το τέλος του χρόνου, το τελευταίο τρίμηνο, ίσως να είναι -2%, -1,8% και έτσι σταδιακά πάμε στο πρώτο τρίμηνο του 2014 σε μια αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8%, σύμφωνα με την πρόβλεψή μας”.

Αναφερόμενος στην ανεργία, ο κ. Μασουράκης επισήμανε ότι: “Η ανεργία κατά μέσο όρο θα διαμορφωθεί στο 27% και του χρόνου είναι δύσκολο να πέσει κάτω από το 27%. Η δυσχέρεια για να βρουν οι νέοι δουλειά, θα συνεχιστεί και το 2014”.

Δείτε το βίντεο με όλα όσα είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβόπουλος: Το Grexit αντικαταστάθηκε απο το Grecovery

Alpha Bank: “Τελευταία χρονιά μείωσης των εισοδημάτων” το 2013

Alpha Bank: Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Alpha Bank: Ο τουρισμός, κλάδος “στρατηγικής σημασίας”, για την ανάπτυξη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε