Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εναντίον Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ εναντίον Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις

Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΚΚΕ αναφέρει οτι κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι όσο κλείνει συμφωνίες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις βαφτίζει «επενδύσεις», η ελληνική οικονομία καταρρέει από τη μνημονιακή πολιτική και η κοινωνία υποφέρει από την ανεργία και τη φτώχεια.

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στην Κίνα και τις γενικότερες θέσεις της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το μοναδικό σχέδιο που έχουν για τη χώρα, είναι να τη μετατρέψουν σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη, «παράδεισο» για το εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό κεφάλαιο και «κόλαση» για τους εργαζομένους και την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το ξεπούλημα των στρατηγικών εργαλείων για την ανάπτυξη και των δημόσιων αγαθών, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η διάλυση του κοινωνικού κράτους και οι μισθοί πείνας όχι μόνο δεν συνιστούν στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την οικονομική της ανασυγκρότηση, αλλά μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια τριτοκοσμική χώρα».
 
“Από τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων, της ενέργειας, των μεταφορών, του νερού και άλλων κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και ξένοι, που θα αυξήσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους”, τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και τις ιδιωτικοποιήσεις και υποστηρίζει ότι «ο λαός θα έρθει αντιμέτωπος με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με περισσότερη φορολογία και με νέες αυξήσεις σε υπηρεσίες και τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί τον λαό «να αντιπαλέψει τόσο την πολιτική της κυβέρνησης όσο και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για συμπράξεις με ιδιώτες, ενώ επικεντρώνει την κριτική του στο τίμημα της ιδιωτικοποίησης και το πρόσωπο του αγοραστή, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολικότερη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας».

Διαβάστε

Σαμαράς: Δεν θα κάνω τη χάρη σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας – Μπαίνουν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Κινέζοι, θέλουν και τα αεροδρόμια

Σαμαράς σε Ξι Ζινπινγκ: Θέλω 17 εκατ. Κινέζους τουρίστες! Μπορώ;

Σαμαράς: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα – Βίζα 5ετούς παραμονής για όσους επενδύσουν σε ακίνητα πάνω από 250.000€

Πάνω από 217 συναντήσεις ελλήνων και κινέζων επιχειρηματιών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε