Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Παναγιωτακόπουλος: Έχετε καταλάβει ότι κυβέρνηση είναι ο Σαμαράς;

Παναγιωτακόπουλος: Έχετε καταλάβει ότι κυβέρνηση είναι ο Σαμαράς;

Με κραυγή αγωνίας για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ μοιάζει η επιστολή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στην Ιπποκράτους.

Το ενδιαφέρον όμως της επιστολής πέρα από τη σφοδρή κριτική για τα πεπραγμένα της ηγεσίας όντας κυβερνητικός εταίρος εστάζεται στο τέλος της όπου το ιστορικό στέλεχος θέτει εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας, αν και κάνει λόγο για “ηγετική ομάδα”.

“Ως εδώ… Από εδώ και πέρα δεν θα σας επιτρέψουμε άλλο τον διασυρμό και τη συρρίκνωση της Δημοκρατικής Παράταξης” αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος και τονίζει: “Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη σήμερα: Από άλλη ηγετική ομάδα.
Από άλλη στρατηγική. Από άλλη πολιτική πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια πρωτοβουλία σωτηρίας της παράταξης γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να σωθεί η χώρα και ο λαός μας”.

Η αντίδραση Παναγιωτακόπουλου είναι η κορυφή του παγόβουνου για το κλίμα έντονης ανησυχίας πού επικρατεί στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, μιας ανησυχίας που πηγάζει από τον καταποντισμό του κόμματος στις δημοσκοπήσεις και η οποία για πολλά στελέχη οφείλεται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αφενός συμμετέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά και αφετέρου γιατί
δεν υπάρχει διαχωρισιτκή γραμμή με τη ΝΔ.

“Δεν το έχετε καταλάβει ότι Πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς και η Κυβέρνηση είναι η Κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά; Είστε λάθος. Πηγαίνετε σε ένα τραγικό αδιέξοδο το κόμμα…” υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Παρασκηνιακά στο ΠΑΣΟΚ εδώ και λίγες εβδομάδες υπάρχει εντονη κινητικότητα στα γραφεία κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με αφορμή τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου όλοι τονίζουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για να σωθεί το κόμμα, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις κινήσεις τους.
Πάντως ευθέως δεν συζητείται θέμα ηγεσίας με τα περισσότερα στελέχη να λένε ότι οι ευρωεκλογές σε πρωτη φάση θα είναι κριτήριο για τις τελικές κινήσεις τους σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα στο χώρο  της κεντροαριστεράς, καθώς υπάρχουν απόψεις που λένε ότι “το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, πάμε γι’άλλα….”.

Κρίσιμος τέλος παράμετρος για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι και ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες φέρεται αποφασισμένος να είναι “παρών” στις εξελίξεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενοχλημένο το ΠΑΣΟΚ με τις διαρροές της κυβέρνησης – Πολιτική

Και τώρα που ανήκει το ΠΑΣΟΚ; – Πολιτική

Χ.Αθανασίου: Στην Ελλάδα υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για τις φυλετικές διακρίσεις – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε