Κυριακή, 21 Ιουλ.
31oC Αθήνα

«Καίει» τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο πρώην στενός του συνεργάτης Ηλίας Πλασκοβίτης

«Καίει» τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο πρώην στενός του συνεργάτης Ηλίας Πλασκοβίτης

Την Πέμπτη στην Ολομέλεια στήνονται οι κάλπες για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία για τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών – που αναμένεται να προσέλθει στη Βουλή και να λάβει το λόγο – μετά τα στοιχεία – φωτιά που έχουν προκύψει εναντίον του.

Λάβρος κατά του πρώην πολιτικού του προϊσταμένου εμφανίστηκε στη δεύτερη κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή ο Ηλίας Πλασκοβίτης.

«Ο Παπακωνσταντίνου όφειλε να πρωτοκολλήσει την λίστα Λαγκάρντ και να την αξιοποιήσει για φορολογικούς σκοπούς» φέρεται να κατέθεσε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών… Ο άνθρωπος που όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη, από την κατάθεση του Έλληνα Πρέσβη στο Παρίσι Κων/νου Χαλαστάνη, ζήτησε επίσημα τη λίστα Λαγκάρντ από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Κι όπως διευκρίνισε σήμερα ενώπιον των μελών της Επιτροπής, η επιστολή του στις Γαλλικές αρχές εστάλη κατόπιν σχετικής εντολής του κ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας να προσκομιστεί στη Αθήνα η λίστα με τους έλληνες καταθέτες στην HSBC, στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Η κατάθεση και του Ηλία Πλασκοβίτη αφήνει έκθετο τον πρώην υπουργό Οικονομικών που δήλωσε πως η λίστα Λαγκάρντ ήρθε άτυπα στη χώρα μας, ως προϊόν υποκλοπής και δε μπορούσε να αξιοποιηθεί, και μέλη της Προανακριτικής δήλωναν πως «πρόκειται για άλλη μια κατάθεση – ταφόπλακα κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου», επισημαίνοντας πως ενώ τη ζήτησε επίσημα γα φορολογικούς λόγους στη συνέχεια… «την έθαψε».

Πάντως ο κ. Πλασκοβίτης επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ο ίδιος δεν πρωτοκόλλησε την δική του επιστολή προς του Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε πως πρόκειται για «λάθος της γραμματέως μου», ενώ με επιφύλαξη άκουσαν οι βουλευτές την απάντηση του ότι δε θυμάται το όνομα της συνεργάτιδος του.

Αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η συζήτηση επί της πρότασης της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία, και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το έγγραφο φωτιά που “καιεί” τον Γ. Παπακωνσταντίνου – Πώς η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην Ελλάδα – Τι αποκάλυψε ο πρέσβης μας στο Παρίσι

Το έγγραφο των Γάλλων που “έκαψε” τον Παπακωνσταντίνου – Καταρρέουν οι ισχυρισμοί του πρώην υπουγού – Πόσα χρήματα έχασε το Δημόσιο

2,5 εκ. ευρώ “έκρυψαν” οι ξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε