Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες – Μαύρο και στις κάλπες;

Μαύρο στις τηλεοπτικές οθόνες – Μαύρο και στις κάλπες;

Η πολιτική κίνηση Σαμαρα να κλείσει την ΕΡΤ με σκοπό την εξυγίανση της σηματοδοτεί ήδη για πολλούς αναλυτές το πραγματικό τέλος της Μεταπολίτευσης.

Μιας Μεταπολίτευσης που από το “μαύρο” της Χούντας των Συνταγματαρχων έμελλε να κλείσει τον κύκλο της με το “μαύρο” στην ΕΡΤ από μια κυβέρνηση συνεργασίας που προέκυψε μετά από δημοκρατικές εκλογές!

Τα 2/3 βέβαια της κυβέρνησης συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εξαρχής λόγω…δημοκρατικών αντανακλαστικών διαφοροποιήθηκαν ανοιχτά από τη μονομερή ουσιαστικά απόφαση του 1/3 (ΝΔ) για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωστόσο η ευθύνη για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ και ευρύτερα πολιτικά είναι συλλογική.

Η ΕΡΤ πράγματι έβαλε με τον πιο καθαρό και αδιαμφισβητητο τρόπο την διαχωριστική γραμμή Δεξιάς-Αριστεράς και στις εκλογές που έρχονται αργά ή γρήγορα, η σύγκρουση πέρα και έξω από τις επιταγές της τρόικας θα είναι τεκτονική για το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ραγδαίες εξελίξεις λόγω ΕΡΤ επιβεβαίωσαν με πανηγυρικό τρόπο όσους έκαναν λόγο για “ακρο-δεξιά” στροφή τον ηγετικό πυρήνα της ΝΔ καθώς διαμόφωθηκαν δύο μέτωπα: από τη μια ΝΔ-Χρυσή Αυγή υπέρ του “μαύρου” και από την άλλη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ κατά της “μαύρης” λογικής του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι εντυπωσιακό επίσης ότι για πρωτη φορά ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλο μετά από πολλά χρόνια έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην γενική απεργία, γεγονός πρωτόγνωρο και με πολλαπλά μηνύματα σε συνδικαλιστικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο.

Πιθανολογείται βάσιμα ότι η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς τις εκλογές. Το “μαύρο” στις οθόνες αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις θα διαχυθεί σε όλη τη κοινωνία. Με συνέπεια οι πολίτες να “μαυρίσουν” όσους μας οδήγησαν εδώ και τρία χρόνια στην οικονομική και κυρίως πολιτι(σμι)κή απαξίωση.

Παράλληλα όμως μια σημαντική μερίδα διαμαρτυρόμενη απέναντι στο “κατεστημένο” της Μεταπολίτευσης είτε από αντίδραση είτε ενσυνείδητα θα ψηφίσει τη μαύρη απόχρωση της πολιτικής σκηνής, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Σημείωση: το “μαύρο” στη χρωματολογία, όπως και το “λευκό” είναι αυτά που ορίζουν τον τόνο. Τουτέστιν όσο περισσότερο μαύρο, με ή χωρίς εισαγωγικά, τόσο πιο σκούρο, τόσο πιο σκοτάδι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Facebook και Wikipedia απέλυσαν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ!
 

Στις 19.30 κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης – Όλα στον αέρα – Θα γιορτάσει γενέθλια η τρικομματική;
 

Ποιά απεργία στα ΜΜΕ; – Κανονικά εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια – Media

Πάτρα: Το ευχαριστώ του Κασιδιάρη στους αντιεξουσιαστές και η απάντηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Βίντεο! – Τοπικά Νέα

Εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ, θα δείξει το διάγγελμα Σαμαρά; – Ελλάδα

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε