Σάββατο, 23 Νοε.
12oC Αθήνα

“Μου έκαναν πόλεμο” είπε μάρτυρας στη δίκη Τσοχατζόπουλου!

“Μου έκαναν πόλεμο” είπε μάρτυρας στη δίκη Τσοχατζόπουλου!

Αφόρητες πιέσεις και πόλεμο δέχθηκε το 2000, ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης μουσικής σκηνής, που μίσθωνε το ισόγειο του ακινήτου της οδού Κεφαλληνίας, προκειμένου να το εγκαταλείψει αφού το αγόρασε η TORCASO, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του στην δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Ο μάρτυρας Ευάγγελος Κατσάνος περιέγραψε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια εικόνα «τρομακτικού πολέμου», με συνεχείς ελέγχους του ΣΔΟΕ και άλλων υπηρεσιών, όταν η εξωχώρια εταιρεία, με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη το Νίκο Ζήγρα, πήρε το εν λόγω ακίνητο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας, αρχικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της TORCASO η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, και μετά ήρθε σε επαφή μαζί του ο αρχιτέκτονας Αστέριος Οικονομίδης, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, ενώ περιέγραψε ως «γενικό κουμανταδόρο» τον Νίκο Ζήγρα.

«Τα κουτσομπολιά στη γειτονιά έλεγαν από τότε ότι η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αγόραζε ακίνητα στη γειτονιά», ανέφερε ο κ. Κατσάνος.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο όταν του αφαιρέθηκε η δυνατότητα -που είχε
μέχρι τότε- να χρησιμοποιεί για τους πελάτες του το πάρκινγκ, θέμα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της επιχείρησής του. Τελικά, όπως κατέθεσε ο κ. Κατσάνος, συμφώνησε να φύγει με 65 εκατομμύρια δραχμές ως αποζημίωση και να μεταφέρει το μαγαζί του σε κοντινό σημείο. «Μέσα μου πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Αυτό που βίωσα εκείνο το διάστημα δεν το έχω βιώσει ποτέ… ούτε αυτά που λένε ότι γίνονται τώρα…», είπε στο δικαστήριο.

Με αφορμή την κατάθεση Κατσάνου, “ξιφούλκησαν” ενώπιον της έδρας ο Νίκος Ζήγρας με τον συγκατηγορούμενό του κατασκευαστή Αστέριο Οικονομίδη, όταν ο τελευταίος ζήτησε τον λόγο, με αφορμή τους ισχυρισμούς Κατσάνου και ανέφερε: «Ο Ζήγρας μού είπε ότι καθυστερούσε να φύγει ο επιχειρηματίας και μου εκμυστηρεύτηκε ότι στελέχη του ΣΔΟΕ πήγαιναν εκεί για να τον πιέσουν».

– Πρόεδρος: Κύριε Ζήγρα εσείς τον πιέζατε;
– Ζήγρας: Δεν είχα επαφή με τον μάρτυρα. Η TORCASO πήρε εντολή να αγοράσει το ακίνητο. Εγώ δεν είχα ενδιαφέρον για το ακίνητο.
-Πρόεδρος: Εσείς για τίποτα δεν είχατε ενδιαφέρον, αλλά ήσασταν παντού μπροστά. Τώρα ποιος κρυβόταν ή κρύβεται από πίσω, αυτό είναι προς διερεύνηση…
– Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε ή τον πίεζε, ή τον πίεζαν, δεν θυμάμαι, για να φύγει. Σαφώς αντιλαμβάνομαι ότι έχει μια πολιτική δύναμη. Είναι ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου. Αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε πολιτικά γραφεία κάνουν δουλειές για τους πολιτικούς, αλλά και για τον εαυτό τους.
– Ζήγρας: Αντικρούω όλα όσα είπε ο Οικονομιδης. Να μας πει: συναντιόμαστε στον δρόμο ή στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου; Εκεί ερχόταν και παρουσία Τσοχατζόπουλου γίνονταν οι συναντήσεις. Γιατί δεν λέτε ότι σας πλήρωνε εκείνος;
– Οικονομίδης: Ευτυχώς που ο Τσοχατζόπουλος κατέγραφε σε ημερολόγιο τις επισκέψεις. Δυο φορές είναι γραμμένο το όνομά μου. Δεν με πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος, με πλήρωνε ο Ζήγρας. Δεν έπαιρνα ούτε μαύρες σακούλες, ούτε τίποτα.
Ο κ. Οικονομίδης έκανε λόγο για γραφείο σε μικρό χώρο που είχε ο κ. Ζήγρας, κάτω από το γραφείο του Α. Τσοχατζόπουλου.

Εξάλλου, η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου έθεσε σήμερα στο δικαστήριο μεταφρασμένα τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζει ότι η κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ επέστρεψε 14 εκατομμύρια δολάρια στη ρωσική ΑΝΤΕΥ (ΤΟRM1).
Στο βήμα κλήθηκε ο εφοριακός, σύμβουλος του ανακριτή, Παναγιώτης Βλάχος, ο οποίος είπε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της υπεράσπισης τού πρώην υπουργού, καθώς τα 14 εκατομμύρια δεν επέστρεψαν στην ΑΝΤΕΥ, αλλά σε ρωσικό λογαριασμό της κυπριακής ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σε λογαριασμούς του Ζήγρα έφτασαν 35 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο επιστροφής από τον Ζήγρα ούτε ενός ελβετικού φράγκου. Δεν υπάρχει επιστροφή», κατέθεσε ο κ. Βλάχος, ο οποίος προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η μεταφορά των 14 εκατομμυρίων αφορά αποκλειστικά λογαριασμούς της ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ.

Σε ερώτηση για την προέλευση του στοιχείου που προσκόμισε, ο εφοριακός απάντησε ότι το έγγραφο το πήρε από τη δικογραφία για τα TORM1 από το γραφείο του ανακριτή, όπου πήγε την Πέμπτη. Η απάντησή του προκάλεσε την έκρηξη της υπεράσπισης τού πρώην υπουργού, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να μην δεχθεί το εν λόγω έγγραφο, θέτοντας ερώτηση στην έδρα αν «υπάρχει ισότητα των όπλων», όταν «εισάγονται στην παρούσα δικογραφία έγγραφα από άλλες, που χειρίζεται ο ανακριτής».

Ο εφοριακός υποστήριξε ότι στόχος της έρευνάς που έγινε ήταν να εξακριβωθεί «πώς τα χρήματα φθάνουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο».
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Άκης επιστρέφει στο δικαστήριο – Ο εξάδελφος τον έκαψε και σήμερα με την κατάθεσή του!

Η Βίκυ Σταμάτη κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Focus: Από το κατεστημένο στην ανυπαρξία και τη φυλακή – Τι κάνουν σήμερα οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Ελλάδας

Καίει τον Άκη ο Νίκος Ζήγρας: Μπροστά μου άνοιξε βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές – Παρέμβαση Σμπώκου για το έμβασμα των 25 εκατ. ευρώ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε