Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Μήνυμα Μέρκελ σε 3,6 εκατ. ανέργους: “Να είστε κινητικοί για να βρείτε δουλειά”

Μήνυμα Μέρκελ σε 3,6 εκατ. ανέργους: “Να είστε κινητικοί για να βρείτε δουλειά”

Συμβουλές στους 3,6 εκατομμύρια νέους ανέργους αποφάσισε να δώσει η Άγκελα Μέρκελ, μέσω συνέντευξης που έδωσε στο BBC, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι και κινητικοί για να βρουν δουλειά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Όταν η ανεργία έπληττε την Ανατολική Γερμανία, οι νέοι που δεν είχαν δουλειά μετακόμισαν στο νότο”.

Στη συνέχεια, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι “το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο στην Ελλάδα και την Ισπανία”, ενώ εξέφρασε τη… συμπόνια της στους νέους: “Νομίζω ότι είναι άδικο για τους νέους να πληρώνουν τα… σπασμένα για κάτι που δεν ευθύνονται”.

Αναφερόμενη στη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη, τόνισε: “Το θέμα δεν είναι η λιτότητα, το θέμα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει: Πώς βγάζουμε τα προς το ζην; Τι θέλουμε να παράγουμε; Τι θέλουμε να κατασκευάσουμε; Πώς μπορούμε να εντατικοποιήσουμε το εμπόριο; Η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα και την Ισπανία δεν ήταν δική μου ιδέα, αλλά συμφωνήθηκε από την Τρόικα του ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Σε ερώτηση για τις διαδηλώσεις κατά της Γερμανίας, που γίνονται στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, απάντησε: “Έχουμε διαδηλώσεις όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη Γερμανία. Ως κυβέρνηση, ως πολιτικοί, πρέπει να το αποδεχτούμε. Θέλω αυτές οι χώρες να επιστρέψουν σύντομα στην ανάπτυξη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Η ΕΚΤ ενεργεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της

Μέρκελ: Σε περίπτωση νέου κουρέματος διακόπτουμε τη βοήθεια στην Ελλάδα

”Ναπολέων” Σόιμπλε: Εγώ και η Μέρκελ είμαστε το μέλλον!

FEMEN: Ξανάδειξαν τα στήθη τους στην Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε