Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Θρίλερ με την «απαγωγή» Τούρκου στα Εξάρχεια

Θρίλερ με την «απαγωγή» Τούρκου στα Εξάρχεια

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της «απαγωγής» ενός Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, ο οποίος είχε ζητήσει χορήγησης πολιτικού ασύλου στη χώρα μας, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ από τα Εξάρχεια.

Σε πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει βαριές κατηγορίες τόσο στην Ελληνική Κυβέρνηση όσο και στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτηρίζοντας τους ως συνυπεύθυνους για την αρπαγή του 26χρονου Μπουλούτ Γιαϊλά από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο καταζητούμενος από τις Τουρκικές Αρχές ως εν δυνάμει τρομοκράτης (σ.σ. με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται οι αντικαθεστωτικοί Τούρκοι, καθώς και πολιτικοποιημένοι Κούρδοι στη «γείτονα χώρα») κρατείται από το Σάββατο το μεσημέρι στις κεντρικές υπηρεσίες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής , στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά το γεγονός ότι τόσο οι ελληνικές διωκτικές αρχές όσο και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνουν «άγνοια για τις συνθήκες εξαφάνισης» του 26χρονου Τούρκου και αρκούνται στο ότι «η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης», τόσο οι συμπατριώτες του από την Επιτροπή Αλληλεγγύης όσο και οι νομικοί εκπρόσωποι τους αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς σχετικά με υπόγεια συνεργασία των ελληνικών με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Το χρονικό της «απαγωγής»

Σενάριο» κατασκοπευτικής ταινίας θύμιζε η «απαγωγή» του Μπουλούτ Γιάϊλα, την Πέμπτη το βράδυ στα Εξάρχεια.
Ο 26χρονος, ο οποίος σύμφωνα με ομοϊδεάτες του αλλά και Έλληνες εκπροσώπους του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες ήταν ενεργό μέλος του φοιτητικού Κινήματος στην Τουρκία «πληρώνοντας» αυτή την επιλογή του με διαδοχικές συλλήψεις και βασανισμούς, τους τελευταίους οκτώ μήνες βρισκόταν στην Αθήνα, αιτούμενος πολιτικού ασύλου από την ελληνική πολιτεία.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο συνήγορος του 26χρονου στα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Πρόσφυγες στην Αθήνα, την Πέμπτη το βράδυ ο Γιάϊλα απήχθη από μια ομάδα πέντε ανδρών οι οποίοι μιλούσαν ελληνικά στη συμβολή των οδών Μπόταση και Σόλωνος. Κτυπώντας τον έβαλαν σ΄ ένα αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες και εξαφανίστηκαν, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχε ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ το πλήρωμα του οποίου δεν αντέδρασε!

Κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν αβάσιμες τις καταγγελίες του Τούρκου, υποστηρίζοντας πως οι ελληνικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν για την «απαγωγή» έπειτα από την καταγγελία που έκαναν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης μαζί με τους νομικούς τους εκπροσώπους, την περασμένη Παρασκευή.

«Υπόγειες συναλλαγές» με σκοπό τη μη διατάραξη της ελληνοτουρκικής φιλίας

Αξίζει να τονιστεί πως πριν από περίπου δύο μήνες αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής είχαν συμμετάσχει σε επιχείρηση στα Εξάρχεια για τον εντοπισμό και σύλληψη Κούρδων προσφύγων, οι οποίοι κατηγορούνται για «τρομοκρατικές επιθέσεις» στην Τουρκία και είχαν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, αιτούμενοι οι περισσότεροι πολιτικό άσυλο.

Στους έχοντες γνώση του διπλωματικού παιχνιδιού της Ελλάδας με την Τουρκία και το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών των δύο «γειτόνων» σε αυτό, αφήνεται να εννοηθεί πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και σε προγενέστερη συνάντηση του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να διαψεύσει τις φήμες – καθώς και ορισμένα δημοσιεύματα Τουρκικών φιλοκυβερνητικών και ακροδεξιών εφημερίδων- που έκαναν λόγο για ύπαρξη στρατοπέδων στην Ελλάδα, όπου εκπαιδεύονται Κούρδοι τρομοκράτες.

Οι συγκεκριμένοι «ψίθυροι» υποστηρίζουν πως στο πλαίσιο της «διάψευσης Σαμαρά» συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία ΕΥΠ και ΜΙΤ, για τον εντοπισμό και σύλληψη Τούρκων πολιτικών προσφύγων , που έχουν καταφύγει στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυστήριο με την απαγωγή Τούρκου στο κέντρο της Αθήνας

Συγκλονιστικό βίντεο από την Τουρκία – “Αύρα” αφήνει αναίσθητο διαδηλωτή

“Βομβαρδισμένο” τοπίο η Κωνσταντινούπολη – Νέα επεισόδια και στην Άγκυρα…

Τούρκος βουλευτής αμφισβητεί την ελληνικότητα νησιών

Τούρκος “κροίσος” είχε δολοφονήσει Ρωμιό της Πόλης;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε