Κυριακή, 28 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Η Ιταλία στηρίζει τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και ΕΕ

Η Ιταλία στηρίζει τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και ΕΕ

Η Ιταλία θα ζητήσει τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στις 28 Ιουνίου, δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας Έμμα Μπονίνο.

Υπογράμμισε δε, πως το Βελιγράδι έχει στρατηγικό ρόλο στην περιοχή και ότι η σερβική κυβέρνηση είναι σοβαρά προσηλωμένη στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Εάν εξαρτώνταν μόνο από τη Ρώμη, η Σερβία θα λάμβανε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στις 28 Ιουνίου. Η Ιταλία, που πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον στην επιστροφή της Σερβίας στην Ευρώπη, θα μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές της για την επίτευξη αυτού του στόχου, δήλωσε η κ. Μπονίνο στην εφημερίδα “Βέτσερνιε Νόβοστι” του Βελιγραδίου, λίγο πριν από τη σημερινή επίσκεψή της στη σερβική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα υπουργό Εξωτερικών, η πρόοδος που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του διαλόγου με την Πρίστινα, ήταν αδιανόητη πριν από έναν χρόνο.

Η κ. Μπονίνο δήλωσε ακόμα ότι η Ρώμη εκτιμά τις προσπάθειες που καταβάλλει η σερβική κυβέρνηση προκειμένου να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία της ΕΕ σε μια σειρά από πολύ σημαντικούς τομείς, όπως η ενίσχυση του νομικού πλαισίου, η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, η καταπολέμηση της διαφθοράς και μια σειρά από πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την αποκατάσταση των σχέσεων της Σερβίας με τις γειτονικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυο συναντήσεις των πρωθυπουργών Σερβίας και Κόσοβου τον Ιούνιο

Τουρκία: Αντικαταστάθηκε ο Σέρβος πρέσβης επειδή έκανε δηλώσεις για τα γεγονότα στη χώρα

 

Από το 2011 ως σήμερα “έκλεισαν 60.000 μικρές επιχειρήσεις“ στην Ιταλία

 

Αποκάλυψη Μαροκινής: “Με ανάγκασαν να κάνω σεξ με τον Μπερλουσκόνι”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε