Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

PSA Peugeot-Citroën: Λουκέτο από φέτος στο εργοστάσιο του Oλνέ

PSA Peugeot-Citroën: Λουκέτο από φέτος στο εργοστάσιο του Oλνέ

Η PSA επικαλείται τις απεργίες που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή, για να επισπεύσει τον παροπλισμό του Ολνέ.

H PSA PeugeotCitroën, ο δεύτερος σε μέγεθος Ευρωπαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων, ενδέχεται να κλείσει νωρίτερα το εργοστάσιο του Ολνέ, στα προάστια του Παρισιού, καθώς αυτό ταλανίζεται από απεργίες που έχουν προκαλέσει αρρυθμία στην παραγωγή, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. 

Η PSA προσανατολίζεται να σταματήσει τις εργασίες στο Ολνέ μέχρι τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, μιας και ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση επισήμως. 

Ο Γάλλος κατασκευαστής σχεδίαζε από πέρσι να σταματήσει τη βιομηχανική δραστηριότητά του στο Ολνέ, σε αδιευκρίνιστο χρόνο μέσα στο 2014, σε μια προσπάθεια για αναδιοργάνωση και επιστροφή στην κερδοφορία, εν μέσω μιας χειμαζόμενης οικονομίας στην Ευρώπη. Στο Ολνέ εργάζονται 3.300 βιομηχανικοί εργάτες πλήρους απασχόλησης και κατασκευάζουν το Citroën C3. 

H Peugeot, που παρουσίασε ζημιές €578 εκατ. για τη χρήση του 2012, έχει περιορίσει ή πουλήσει δραστηριότητες και στο διετές σχέδιο αναδιοργάνωσής της θα περικόψει 11.200 θέσεις εργασίας ή το 17% του γαλλικού εργατικού δυναμικού της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε