Κόσμος

Πανικός στην Ολλανδία – Έκλεισαν τα σχολεία μετά από απειλή για μακελειό

“Θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και μαθητές” έγραφε ένας μαθητής σε αμερικανικό ιστότοπο. Μετά απο αυτό, 20 σχολεία της πόλης Λέιντεν, φρουρούνται από ένοπλους αστυνομικούς.

Ένοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από περίπου 20 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Λέιντεν της δυτικής Ολλανδίας, τα οποία έκλεισαν σήμερα ύστερα από απειλή ενός μαθητή ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο.

“Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές”, ανέφερε η απειλή στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά.
“Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών”, συνεχίζει το μήνυμα, ο αποστολέας του οποίου εξηγεί ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο αυτό για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης.

Η ολλανδική αστυνομία, η οποία αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ενημερώθηκε από την ελβετική αστυνομία και ακολούθησαν επαφές με το FBI καθώς το μήνυμα αναρτήθηκε σε αμερικανική ιστοσελίδα, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ακόμα αυτός που έγραψε το μήνυμα.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν ανοιχτά, παρόλο που ορισμένα αποφάσισαν να μην αφήσουν τα παιδιά να παίξουν έξω από αυτά. Ορισμένοι γονείς πάντως αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι.

Οι διευθυντές των σχολείων θα συνεδριάσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που “ανεβαίνει” στο ιντερνετ τέτοιου είδους απειελή. Το 2009 στην ίδια ιστοσελίδα ένας 18χρονος, είχε απειλήσει ν’ ανοίξει πυρ σε σχολείο της πόλης Μπρέντα στη νότια Ολλανδία. Ο νεαρός, ο οποίος είχε συλληφθεί αμέσως, είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για “φάρσα”.

Διαβάστε

Μετανάστευση στον… Άρη! – Ολλανδική εταιρεία ετοιμάζει αποικία στον “κόκκινο πλανήτη”

Ανακαλούνται 50.000 τόνοι μοσχαρίσιου κρέατος που ενδέχεται να αναμίχθηκαν με κρέας αλόγου

Σε ποιές χώρες τα παιδιά ζουν ευτυχισμένα

Αίσχος! Οι Ολλανδοί νομιμοποίησαν το κόμμα των παιδεραστών

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πάπα Φραγκίσκου λίγες ώρες πριν πεθάνει – Το πασχαλινό του μήνυμα και η συνάντηση με τον Τζέι Ντι Βανς
Μόλις το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα (20.04.2025), ο Πάπας Φραγκίσκος έμελλε να κάνει την τελευταία του δημόσια εμφάνιση. Ο Πάπας Φραγκίσκος,...
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 2
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1