Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Απόπειρα δολοφονίας του Σύρου πρωθυπουργού

Απόπειρα δολοφονίας του Σύρου πρωθυπουργού

Βομβιστικής επίθεσης που είχε στόχο τη δολοφονία του επέζησε ο πρωθυπουργός της Συρίας, Ουαέλ αλ-Χάλκι. Αρχικά, υπήρξε πληροφορία πως η απόπειρα δολοφονίας έγινε κατά του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Δαμασκού, κατά της αυτοκινητοπομπής του Σύρου πρωθυπουργού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ. Ένας από τους σωματοφύλακές του, σκοτώθηκε, ενώ νεκροί είναι και πέντε άμαχοι.

“Η τρομοκρατική έκρηξη στη συνοικία Μαζέ ήταν μια απόπειρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν έπαθε τίποτε”, ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση.

Η κρατική τηλεόραση επισήμανε πως η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε δημόσιο κήπο και σε σχολείο στη συνοικία Μαζέ, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, αφού σε αυτήν βρίσκονται πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια, η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών και οι κατοικίες αρκετών πολιτικών αξιωματούχων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως ένας από τους σωματοφύλακες του πρωθυπουργού σκοτώθηκε. “Ακόμα ένας σωματοφύλακας και ο οδηγός βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. “Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό”, πρόσθεσε.

Αυτή η βομβιστική επίθεση αποτελεί απόδειξη “της χρεοκοπίας και της απογοήτευσης των τρομοκρατών”, δήλωσε ο αλ Χάλκι.
“Τέτοιες εκρήξεις δείχνουν πόσο χρεοκοπημένοι και απογοητευμένοι είναι οι τρομοκράτες και οι χώρες που τους υποστηρίζουν εξαιτίας των επιτυχιών του συριακού στρατού στη ματαίωση των συνωμοσιών τους”, δήλωσε ο αλ-Χάλκι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

“Αυτές οι τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις θα μας κάνουν απλώς πιο αποφασισμένους … να εργαστούμε περισσότερο προς την κατεύθυνση … της αποκατάστασης της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα”, δήλωσε ο Σύρος πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της κυβερνητικής οικονομικής επιτροπής λίγο μετά την έκρηξη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική έκκληση του Πατριάρχη Αντιοχείας

ΗΠΑ: Η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα – Έτοιμος για “κάθε ενδεχόμενο” ο Λευκός Οίκος

Κόλαση στη Συρία: Σκληρές μάχες και βομβαρδισμοί

“Ξέρουμε μόνο ότι είναι ζωντανοί” – Συναντήθηκαν οι Πατριάρχες

Συρία: Ήταν κάποτε μια χώρα… Τώρα είναι ερείπια – Συγκλονιστικές φωτό

Άσαντ: Ανόητος και ανώριμος ο Ερντογάν

Θρίλερ με τις φήμες για δολοφονία του Άσαντ

Άντρας στη Συρία σκότωσε τη ρωσίδα γυναίκα του γιατί υποστήριζε τον πρόεδρο Άσαντ

Πλησιάζει το “τέλος” του Άσαντ

Φήμες ότι ο Άσαντ φυγαδεύτηκε στη Ρωσία

Συρία: Βόμβες διασποράς σε κατοικημένες περιοχές

Συρία: Αντάρτες σκότωσαν 21 μέλη επίλεκτης φρουράς του Άσαντ

40 νεκροί σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Συρία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε