Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ν. Κορέα: Θα απαντήσουμε σκληρά αν προκληθούμε

Ν. Κορέα: Θα απαντήσουμε σκληρά αν προκληθούμε

Η ένταση παραμένει στην κορεατική χερσόνησο, με τη Νότια και τη Βόρεια πλευρά να κάνουν… πολεμικά σχέδια! Μαχητικά F-22 στελθ στέλνουν στη Σεούλ οι ΗΠΑ.

Ισχυρή και ταχεία στρατιωτική απάντηση «υποσχέθηκε» η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γουεν –χι, στέλνοντας μήνυμα στην Πιόνγιανγκ, που τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό με τις απειλές για πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η χώρα θα απαντήσει με σκληρά μέτρα σε περίπτωση πρόκλησης από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πολιτικές συνέπειες.

«Εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση εναντίον της Νότιας Κορέας και των πολιτών της, θα πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην αρχή και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες », είπε η πρόεδρος Παρκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με ανώτερους αξιωματούχους τη Δευτέρα.

Η δήλωση αυτή της προέδρου της Νότιας Κορέας έρχεται μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ, ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, κλιμακώνοντας την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη F-22 στελθ, στη Νότια Κορέα, για να λάβουν μέρος στα στρατιωτικά γυμνάσια, με στόχο να υπογραμμίσουν τη δέσμευση να υπερασπιστούν τη Σεούλ από την κλιμάκωση των απειλών της Βόρειας Κορέας.

Τα αεροσκάφη F-22, θα λάβουν μέρος στην ετήσια στρατιωτική άσκηση “Foal Eagle” των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών δυνάμεων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιδείξει την ετοιμότητα των συμμάχων για την υπεράσπιση της Νότιας Κορέας, από μια επίθεση της Βόρειας Κορέας, ανέφερε ο αμερικανικός στρατός.

Δεν διευκρινίστηκε πάντως πόσα αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Καντένα στην Οκινάουα, με προορισμό τη Νότια Κορέα.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιον Ουν έχει θέσει τις πυραυλικές συστοιχίες σε επιφυλακή για πιθανή επίθεση κατά στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και στην περιοχή του Ειρηνικού.

Παρά τις απειλές του καθεστώτος, όμως, ελάχιστοι αναλυτές διαβλέπουν οποιαδήποτε ένδειξη ότι η Πιονγκγιάνγκ θα διακινδυνεύσει μια σχεδόν βέβαιη ήττα με την έναρξη ενός πολέμου. Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την ανακωχή που τερμάτισε τη σύγκρουση της περιόδου 1950-53.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρέμει ο πλανήτης σύρραξη Βόρειας και Ν. Κορέας – Τα όπλα των δύο χωρών

Παγκόσμιος συναγερμός! Μία ανάσα από πυρηνικό πόλεμο – Στόχοι βομβαρδισμών Ουάσινγκτον, Τέξας, Λος Άντζελες και Χαβάη

Πυρετός πολέμου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Έτσι θα πλήξω τις ΗΠΑ!

Έτοιμη για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ η Β. Κορέα – Έδωσε… διαταγή ο Κιμ Γιονγκ Ουν

ΗΠΑ: Μήνυμα σε Βόρεια Κορέα με μαχητικό Β-2 στέλθ

Οι ΗΠΑ έτοιμες να απαντήσουν στις απειλές της Βόρειας Κορέας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε