Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Άγρια κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα στην Βουλή – “Απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα”, είπε ο υπουργός

Άγρια κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα στην Βουλή – “Απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα”, είπε ο υπουργός

Άγρια κόντρα ξέσπασε στην Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας για τις αποκρατικοποιήσεις.

«Έχει καταντήσει ρουτίνα, κάθε φορά αντί του πρωθυπουργού να έρχεται ο κ. Στουρνάρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως απουσιάζει γιατί του το έχουν προτείνει οι επικοινωνιολόγοι του, καθώς κάθε φορά που έρχεται να εξηγήσει τα αδικαιολόγητα χάνει και 5%. Αφήνει να απαντήσει αντ’ αυτού ο κ. Στουρνάρας, που αν δεν ήταν υπουργός, θα μπορούσε να είναι εκπρόσωπος της τρόικας, γιατί έχει ταυτόσημες απόψεις…» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η λέξη «εκπρόσωπος της τρόικας» δείχνει τα αδιέξοδά σας. Εγώ λέω την αλήθεια, ενώ εσείς απευθύνεστε σε κατώτερα ένστικτα- και λέτε στον κόσμο πως μπορούμε να μείνουμε στο ευρώ χωρίς μνημόνιο. Αυτά είναι λαϊκισμοί και ψεύδη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Τι εννοείτε κατώτερα ένστικτα; Έχετε καταλάβει πως βυθίσατε στη φτώχεια τα 2/3 του λαού, πως στην Ελλάδα εξαπλώνεται η πείνα και τα παιδιά πηγαίνουν πεινασμένα στα σχολεία;» επανήλθε ο Αλέξης Τσίπρας επικαλούμενος και σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Χέραλντ Τρίμπιουν.

«Δεν σας βγήκε. Με τον ερχομό της τρόικας περιμένατε νέα μέτρα και γι’ αυτό χάσαστε την ψυχραιμία σας. Λέτε «μέσα στο ευρώ, εκτός μνημονίου». Δεν σκεφτήκατε πως είμαστε εκτός αγορών, δεν σκεφτήκατε το πώς θα καλύψουμε τα ελλείμματά μας…» απάντησε ο υπουργός.
Αντιπαράθεση για το τίμημα των αποκρατικοποιήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Το μνημόνιο θα τελειώσει το βράδυ των εκλογών

Τσίπρας: Κατώτατος μισθός όπως ήταν στις 31/12/2011 – Πολιτική

Τσίπρας για απολύσεις στο Δημόσιο: Δε θα συναινέσουμε σε ανθρωποθυσίες – Πολιτική

“Αφορμή για απολύσεις έψαχνε η κυβέρνηση” – Πολιτική

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε