Τετάρτη, 24 Ιουλ.
33oC Αθήνα

“Συνεργασία και Συμμαχία”… … λέξεις κλειδιά στην πολιτική ατζέντα της Κεντρο-Αριστεράς

“Συνεργασία και Συμμαχία”… … λέξεις κλειδιά στην πολιτική ατζέντα της Κεντρο-Αριστεράς

Τελικά το ζήτημα των «συνεργασιών» και των «συμμαχιών» την… επόμενη μέρα της «τρικομματικής» κυβέρνησης συνεργασίας αναδεικνύεται σε μείζον θέμα στο χώρο της Κέντρο-Αριστεράς και τα Συνέδρια του ΚΚΕ που είναι σε εξέλιξη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα Ιουλίου, 11-14/7 σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαμορφώσουν ενδεχομένως την εικόνα του πολιτικού τοπίου.

Ήδη το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζουν το ασφυκτικό φλέρτ προς την ΔΗΜΑΡ με τον Φώτη Κουβέλη να ανθίσταται ακόμη χωρίς όμως να κλείνουν εντελώς την πόρτα το διαλόγου και της επικοινωνίας.

Πάντως τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν στελέχη που κλείνουν το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο ακόμη και συνεργασίας στην περίπτωση μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά επιχειρώντας να χτίσει καθημερινά το προφίλ του εν του δυνάμει πρωθυπουργού αφήνει ανοιχτές τις πόρτες συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, φλερτάροντας ακόμη και με «καραμανλικό» τόξο. «Στη ζωή ποτέ μην λές ποτέ» είναι το νέο μότο του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας την «αριστερή πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη η οποία παράλληλα «κλείνει το μάτι» στην ηγεσία του ΚΚΕ.

Ακόμη και το ΚΚΕ τηρεί έστω και δειλά μια στάση «συμμαχιών» με την Αλέκα Παπαρήγα να λέει ανοίγοντας τις εργασίες του 19ο Συνεδρίου πριν από λίγο “είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς για μία λαϊκή συμμαχία”, χωρίς αυτή η θέση προς το παρόν να παραπέμπει σε «συμμαχίες» κυβερνητικού επιπέδου με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η σκληρή απάντηση του Γιάννη Πρετεντέρη στον ΣΥΡΙΖΑ: “Η επιστολή χρήζει κάλαθο αχρήστων”! – ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση

Το ΚΚΕ “παίζει τα ρέστα του” – Η Αλέκα Παπαρήγα φεύγει ή στο τέλος θα κάνει την έκπληξη;

Συνέδριο ΚΚΕ: Εκσυγχρονισμός ή Παπαρήγα;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε