Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Αντιμνημονιακός ο Βενιζέλος;

Αντιμνημονιακός ο Βενιζέλος;

Η σημερινή κοινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά στην επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό αποτελεί μια ανάσα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν νοιώθει καθόλου καλά καθώς οι δημοσκοπήσεις χωρίς αναγωγές και εκτιμήσεις εκλογικού αποτελεματος φέρνουν το ΠΑΣΟΚ περί το 5% ίσως και πιο κάτω!

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 24ωρα το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος αρχίζουν να παίρνουν σοβαρές αποστάσεις από το Μέγαρο Μαξίμου σε μια σειρά ζητήμάτων όπως ανασχηματισμός, φόροι κ.α προβάλοντας επιτακτικά τις θέσεις και τα αιτήματα σε σημείο διακριτής πλέον στάσης.

Οι κακές γλώσσες στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι μάλλον αργά αποφάσισε ο κ. Βενιζέλος να αποστασιοποιηθεί στο μέτρο του δυνατού ως κυβενρητικός εταίρος από τις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου που μέχρι στιγμής του έχουν κοστίσει περισσότερο σε σχέση με τη ΔΗΜΑΡ που κρατά μια στάση εξαρχής συμπολιτευόμενης- αντιπολίτευσης και τούμπαλιν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της Ιποποκράτους λένε με παράπονο… “κανείς δεν μιλά για την κωλοτούμπα της ΔΗΜΑΡ στο ζήτημα των απολύσεων”.

Γι’ αυτό δεν τυχαίο και το σχόλιο της Ιπποκράτους που απευθυνομένη ουσιαστικά στο Μαξίμου και στην Αγίου Κωνσταντίνου λέει πλέον ότι “οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ διέπονται από αίσθημα ευθύνης, ωστόσο δεν μπορεί κάποιοι να σηκώνουν το βάρος και να πληρώνουν το κόστος και κάποιο άλλοι να θέλουν να δρέψουν τους όποιους καρπούς”.

Πάντως μέσα στις επόμενες μέρες και με σημείο εκκίνησης την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου – σκούπα, το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να θέσει μετ’ επιτάσεως τη δική του ατζέντα με αιχμές τη επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, τον ανασχηματισμό, την ανάπτυξη, την ανεργία και την ανακούφιση των ασθενέστερων.

Δεν αποκλείονται μάλιστα και…αντιμνημονιακές κορώνες με αφορμή και τον έντονο σκεπτικισμό που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και ο οποίθος εκφράζεται ανοιχτά και από την Κομισιόν απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε