Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Γιούνκερ κατά Ντάισελμπλουμ: Το Λουξεμβούργο δε θα γίνει Κύπρος!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει καταφέρει να κάνει άνω κάτω όχι μόνο την Κύπρο αλλά όλη την Ευρώπη και τις αγορές. Ο προκάτοχος του στην προεδρία του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε να του δώσει μερικές συμβουλές και ένα… μήνυμα!

«Με ενοχλεί ότι ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να επιλύσουν το πρόβλημα της Κύπρου παρουσιάζεται ως ένα μελλοντικό σχέδιο διάσωσης», δήλωσε στο γερμανικό κανάλι ZDF ο Γιούνκερ και πήρε αποστάσεις τόσο από τον διάδοχό του όσο και από τη Γερμανία για το μέλλον, λέγοντας πως η λύση για τη διάσωση της Κύπρου δεν μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι στο μέλλον οι καταθέσεις στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι ασφαλείς. Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση στους επενδυτές ότι δεν είναι ασφαλές να κρατήσουν τα χρήματά τους στην Ευρώπη. Κάτι τέτοιο βλάπτει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης», είπε ο Γιούνκερ.

Και μετά έστειλε το μήνυμα: το θέμα της Κύπρου αποτέλεσε «μια ειδική περίπτωση» και ότι το Λουξεμβούργο είχε εντελώς διαφορετική άποψη.

«Δεν προσελκύουμε τις ρωσικές επενδύσεις στο Λουξεμβούργο βάσει υψηλών επιτοκίων. Δεν υπάρχουν παραλληλισμοί μεταξύ της Κύπρου και του Λουξεμβούργου και δεν επιτρέπουμε τέτοιου είδους παραλληλισμοί να επιβάλλονται σε εμάς», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος με τον Γιούνκερ και ο Ιβ Μερς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δήλωσε πως η λύση που επελέγη για την διάσωση της Κύπρου “δεν αποτελεί ένα πρότυπο” που μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

“Η κυπριακή λύση δεν αποτελεί ένα πρότυπο, πρόκειται περισσότερο για ειδικά μέτρα που προσαρμόστηκαν σε μια πραγματικά ειδική κατάσταση”, εξηγεί ο Μερς σε συνέντευξή του στο ισπανικό οικονομικό έντυπο Expansion.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με … κοντέινερ 5 δισ. ευρώ στις τράπεζες της Κύπρου – Για 6 ώρες θα ανοίξουν οι τράπεζες για το κοινό – Απίστευτοι όροι αλά… Αργεντινή

Bόμβες Βγενόπουλου στον ΣΚΑΪ για το χάος στην Κύπρο – Αποκάλυψε ποιοι οδήγησαν το νησί στον “γκρεμό” – Κόλαφος κατά του Κύπριου ΥΠΟΙΚ

Χ. Πισσαρίδης: «Η Ευρωζώνη είναι μια ασυνείδητη ομάδα χώρων που εξυπηρετούν τα εθνικά τους συμφέροντα»

Καθησυχαστικός ο εκπρόσωπος του Ρεν: Η Ελλάδα δεν θα γίνει Κύπρος

Κύπρος: Από τον Αττίλα και το σχέδιο Ανάν στο…κούρεμα – Σπάνιες ΦΩΤΟ

Bloomberg: Το Eurogroup δεσμεύθηκε ότι το κούρεμα της Κύπρου δεν θα αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες!

Αμετανόητος και προκλητικός! Ο Γιούνκερ με πήρε να μου ζητήσει συγγνώμη

Ντάϊσελμπλουμ: Δεν μετανιώνω για τις δηλώσεις που έκανα!

“Χέρι” στις καταθέσεις μας και με το νόμο! Ποιοι επιβεβαιώνουν και ποιοι διαψεύδουν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε