Πέμπτη, 4 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ελεύθερος να ταξιδεύει ο Πιστόριους!

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Όσκαρ Πιστόριους πέτυχε την άρση των περιοριστικών μέτρων, μετά την έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι του και έτσι είναι ελεύθερος να ταξιδέψει και εκτός Νοτίου Αφρικής

Ο Παραολυμπιονίκης αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο πριν από ένα περίπου μήνα, αλλά του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικούς όροι, μεταξύ των οποίων ήταν η απαγόρευση να φύγει έξω από την Πρετόρια χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει την αστυνομία και η απαγόρευση να εισέλθει σε αίθουσα αναχωρήσεων οποιουδήποτε αεροδρομίου.

Ωστόσο, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Όσκαρ Πιστόριους, το δικαστήριο αποφάσισε να χαλαρώσει τους περιοριστικούς όρους, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιτρέψει στον αθλητή να φύγει από τη χώρα, εάν προσκληθεί να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, ο Παραολυμπιονίκης θα πρέπει να ενημερώσει μία εβδομάδα νωρίτερα τις Αρχές για το πρόγραμμά του και να παραδώσει εντός 24 ωρών το διαβατήριό του, άμα τη επιστροφή του στη Νότια Αφρική.

Πάντως, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι του Όσκαρ Πιστόριους, μέχρι στιγμής ο αθλητής δεν σκέφτεται να κατέβει σε αγώνες, αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν σε λίγους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε