Παρασκευή, 22 Νοε.
20oC Αθήνα

To τραπέζι της 25ης Μαρτίου! Μικρά μυστικά και έξυπνες συμβουλές για να μην το μετανιώσεις…

To τραπέζι της 25ης Μαρτίου! Μικρά μυστικά και έξυπνες συμβουλές για να μην το μετανιώσεις…

Το τραπέζι επιβάλει βακαλάο σκορδαλιά και ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας δίνει τα μυστικά για να τον απολαύσεις χωρίς να έχεις να ανησυχείς για θερμίδες, κατακράτηση και κιλά!

Το τραπέζι επιβάλει βακαλάο σκορδαλιά και ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς μας δίνει τα μυστικά για να τον απολαύσεις χωρίς να έχεις να ανησυχείς για θερμίδες, κατακράτηση και κιλά! 

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ IT IS! ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ;

Δοκίμασε να αγοράσεις παστό μπακαλιάρο και να τον αφήσεις όλο το βράδυ στο νερό να αφήσει το μεγαλύτερο μέρος από το αλάτι. Το δεύτερο που πρέπει να προσέξεις είναι ο τρόπος που θα τον μαγειρέψεις.

Ο διαιτολόγος λοιπόν προτείνει να τον κόψεις σε κομμάτια και να τον ψήσεις στο γκριλ του φούρνου. “Έτσι, διατηρούνται σε υγεία όλα τα θρεπτικά συστατικά του με σκοπό να στηρίζεται ο μυικός ιστός του διαιτωμένου” επισημαίνει ο κ. Κριαράς.

Μπακαλιάρος και θερμίδες

Αλλά ας έρθουμε στο δια ταύτα! Αν ακούσεις το διαιτολόγο σαν καλό fitness girl, τότε η μερίδα με τον ψητό μπακαλιάρο δεν θα έχει περισσότερες από 149 θερμίδες η μερίδα!

Κροκέτες μπακαλιάρου: Ο μπακαλιάρος κροκέτα θα αποδώσει 180 θερμίδες! Εδώ πρέπει να σημειώσεις πως το τηγάνισμα θα καταστρέψει όλα τα θρεπτικά συστατικά του ελαιόλαδου.

ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΕΔΩ

Μπακαλιάρος Πλακί: Ο μπακαλιάρος πλακί λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λάδι θα αποδώσει 280 θερμίδες

ΔΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΠΛΑΚΙ ΕΔΩ

Τηγανητός μπακαλιάρος: Ο τηγανητός μπακαλιάρος έχει και τις περισσότερες θερμίδες! Ένα μεγάλο κομμάτι θα σου δώσει 380 θερμίδες

ΜΑΘΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ

DEBATE ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ! ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ Ή ΜΕ ΨΩΜΙ;

Ο μπακαλιάρος όμως μια τέτοια μέρα δεν πάει ποτέ σκέτος! Συνοδεύεται από βελούδινη σκορδαλιά. Ποια είναι η πιο έξυπνη επιλογή; “Εάν θέλεις να είσαι προσεκτική, τόσο με την σιλουέτα σου, αλλά και για να χορτάσεις, τότε θα πρέπει να επιλέξεις σκορδαλιά με πατάτα” σημειώνει ο διαιτολόγος.

“Η πατάτα σε βραστή μορφή έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (γλυκαιμικός δείκτης 81) σε σύγκριση με το λευκό ψωμό (γλυκαιμικός δείκτης 100).

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; “Με την επιλογή της σκορδαλιάς από πατάτα, θα εμφανισθεί πιο αργά το αίσθημα της πεινάς με θετικό αποτέλεσμα να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην περισσότερη δοσολογία ή στην επιλογή ενός γλυκού αμέσως μετά το γεύμα” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Πόσες θερμίδες να υπολογίσεις; ΜΙα κουταλιά της σούπας σκορδαλιά, θα σου δώσει 95 θερμίδες! Η ιδανική δοσολογία είναι τα 3 κουταλάκια του γλυκού.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε