Πέμπτη, 3 Οκτ.
27oC Αθήνα

Φουντώνει απόψε ο τούρκικος πόλεμος


Φουντώνει απόψε ο τούρκικος πόλεμος


Τι…; Δεν έχετε μάθει ακόμα να ομιλείτε την τούρκικη γλώσσα; Αποκλείεται! Με τόσο εντατικά μαθήματα που μας προσφέρουν τα τηλεοπτικά κανάλια, κανονικά θα έπρεπε όλοι να μιλούμε άπταιστα την τούρκικη.. και να έχουμε ξεχάσει την ελληνική!

Για τους… μεταξεταστέους πάντως, δίνεται… μία ακόμα ευκαιρία! Έτσι, από απόψε στις 9, ο ΑΝΤ1 ξεκινά να προβάλλει την καινούργια τούρκικη σειρά «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής», φουντώνοντας τη μάχη στο prime time, καθώς απέναντι το MEGA προβάλλει τη δική του τούρκικη σειρά, τη «Sila» που ως γνωστό, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Το κανάλι του Αμαρουσίου λοιπόν αποφάσισε να επιτεθεί στο κανάλι της Μεσογείων με τα ίδιας προέλευσης όπλα. Η αλήθεια είναι πως η σειρά που επέλεξε να προβάλλει ο ΑΝΤ1 είναι πραγματικά μεγαλοπρεπής και με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χαλίτ Εργκέντζ που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους έλληνες τηλεθεατές με την ερμηνεία του ως «Ονούρ» στις «Χίλιες και μία νύχτες». Τώρα ο τούρκος ηθοποιός υποδύεται το «Σουλεϊμάν το μεγαλοπρεπή» και ο ΑΝΤ1 ελπίζει σε μεγαλοπρεπείς τηλεθεάσεις. Ποια είναι η υπόθεση της σειράς; Η ιστορία εξελίσσεται στο 16ο αιώνα και περιγράφει την ερωτική ιστορία της Ορθόδοξης Αλεξάνδρας που συλλαμβάνεται από τους Τούρκους κατακτητές και καταλήγει στο χαρέμι του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή.

Όλα ξεκινούν όταν ο 26χρονος Σουλτάνος Σουλεϊμάν ξεκινά για να χτίσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία, μεγαλύτερη κι από αυτή του Μέγα Αλέξανδρου, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του Μαχιντεβράν του και τον γιο τους Μουσταφά. Στη διαδρομή για το παλάτι Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη ένα οθωμανικό πλοίο διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα, φέρνοντας σκλάβες ως δώρα για το παλάτι. Σε αυτό το πλοίο βρίσκεται και η Αλεξάνδρα, που έχει απαχθεί από την οικογένειά της και πωλείται ως σκλάβα στο παλάτι.

Μια δήθεν λιποθυμία και ένας χορός γεμάτος υποσχέσεις αρκούν ώστε ο σουλτάνος να ερωτευθεί με πάθος την Αλεξάνδρα και να την ονομάσει Χουρέμ, δηλαδή «θείο δώρο». Μόλις εκείνη αφήνει την αγκαλιά του για να επιστρέψει στο χαρέμι απαιτεί απ’ όλους να την φωνάζουν με το νέο της όνομα. Έχει αποφασίσει να θάψει μια για πάντα την αθώα κοπέλα που έφυγε από την Ουκρανία χωρίς τη θέλησή της και να δώσει ζωή σε μια γυναίκα αδίστακτη! Έτσι, βάζει στόχους και έναν – έναν τους πετυχαίνει. Η επιρροή της στο Σουλεϊμάν είναι τέτοια που εκείνος δεν διστάζει να της προσφέρει τα πάντα! Όμως το πάθος του αυτό, φέρνει μαζί αιματοχυσία και πρωτοφανείς ίντριγκες στην αυλή του.

Πώς θα διαχειριστεί τον αθεράπευτο έρωτα του Σουλεϊμάν η σύζυγός του και Βασίλισσα, Μαχιντεβράν; Τι ρόλο θα παίξει η σχέση του Μεγάλου Βεζίρη και της αδελφής του Σουλεϊμάν; Η ένταση μεταξύ της Χριστιανικής Ευρώπης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πώς θα επηρεάσει τις ζωές των πρωταγωνιστών και την εξέλιξη της ιστορίας;

Να σημειώσουμε ότι στην τηλεόραση της Τουρκίας η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2011 και κέρδισε αμέσως το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής χώρας. Επίσης, απέσπασε σπουδαίες διακρίσεις, όπως: 4 Βραβεία «Antalya Television», τα αντίστοιχα δηλαδή βραβεία Έμμυ, συμπεριλαμβανομένου και του «Best Drama 2011».

Καθημερινά λοιπόν στις 9 το βράδυ, στα ελληνικά τηλεοπτικά ύδατα θα δίνεται μάχη μεταξύ των δύο τούρκικων σειρών, για το ποια θα κερδίσει περισσότερους τηλεθεατές. Απόψε μάλιστα ο ΑΝΤ1 προβάλλει ένα… μεγαλοπρεπές, δίωρης διάρκειας επεισόδιο του «Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή», προσπαθώντας έτσι να κερδίσει και μεγαλοπρεπείς τηλεθεάσεις!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε