Κόσμος

Liberation προς Louis Vuitton: Φύγε μ@@@κα πλούσιε!

Με ένα πρωτοσέλιδο που τσακίζει κόκκαλα η εφημερίδα Liberation, στηλιτεύει την απόφαση του Μπερνάρ Αρνό, του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, να αλλάξει υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει την υψηλή φορολόγηση που έχει προαναγγείλει ο Ολάντ για τα μεγάλα εισοδήματα.

Ο Αρνό είναι ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται στα 32 δις ευρώ. Είναι πρόεδρος του Οίκου Dior, του Οίκου Louis Vuitton και έχει περίπου 60 θυγατρικές εταιρίες όπως Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τις σαμπάνιες Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier.

Η Liberation έχει την φωτογραφία του στην πρώτη της σελίδα και τον τίτλο: “Φύγε μαλάκα πλούσιε!”

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος ζήτησε την βελγική υπηκοότητα για να μην φορολογηθεί κατά 75% από την κυβέρνηση Ολάντ.

Όμως, μετά τα γύρισε και υποστήριξε ότι δεν προσπαθεί να φοροδιαφύγει και ζήτησε αλλαγή υπηκοότητας για…. προσωπικούς λόγους.

Η εφημερίδα τον χαρακτηρίζει “Πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς και “το σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρνό κάνει κάτι παρόμοιο. Το 1981, όταν ήρθε στην εξουσία ο Μιτεράν μετανάστευσε στις ΗΠΑ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο συντηρητική φορολογική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολάντ: Θα μειώσω την ανεργία σε ένα χρόνο

Ολάντ: Επιμένει στο 75% φορολόγηση χωρίς καμία εξαίρεση

Απειλούν με “φορολογική έξοδο” οι μεγαλοεπιχειρηματίες στη Γαλλία – Ο “Louis Vuitton” ζήτησε βελγική υπηκοότητα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος