Με περιορισμό των οργανισμών του δημοσίου, των δημοτικών επιχειρήσεων, των μισθών των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ που ακόμη δεν έχουν συμπεριληφθεί στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και πώληση επιχειρήσεων ώστε να αυξηθούν τα έσοδα η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα καταφέρει να βρει μεγάλο μέρος των χρημάτων που απαιτεί η τρόικα.
Κάπως έτσι άμεσα και με σχέδιο όλα να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη του χρόνου οι περίπου 41.000 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ θα δουν μειώσεις στις αποδοχές τους που θα κινούνται από 35% ως και 50% με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
Παράλληλα με τον περιορισμό και τις συγχωνεύσεις των δημοτικών επιχειρήσεων και τον περιορισμό συμβούλων δημάρχων και αντιδημάρχων θεωρείται βέβαιο πως θα εξοικονομηθούν περί τα 600 εκατομμύρια το χρόνο.
Με νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή προωθείται η αλλαγή στο καθεστώς σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις αποκρατικοποιήσεις. ΔΕΠΑ, Κρατικά Λαχεία,οι δυο Θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας και το κτίριο του IBC είναι πρώτες στη λίστα για ιδιωτικοποίηση. Παράλληλα με το σαφές μήνυμα που θα σταλεί για την πρόθεση της Κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις το επιτελείο ελπίζει και σε έσοδα.
Μεγάλη εξοικονόμηση πόρων αναμένει το οικονομικό επιτελείο και από το σαφάρι εναντίον των πολιτών που παίρνουν συντάξεις-μαϊμού.
Αυτά είναι τα πέντε πρώτα βήματα τα οποία είναι και τα πλέον ώριμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο γόρδιος δεσμός ωστόσο βρίσκεται στο θέμα των μισθών και των συντάξεων, όπου ναι μεν υπάρχει πρόθεση να μην θιγούν όσοι έχουν χαμηλές αμοιβές ωστόσο η αδυναμία του κράτους να γνωρίζει ποιοι και πόσα χρήματα λαμβάνουν παρά τις απογραφές και τις καταγραφές δεν αποκλείει λήψη αποφάσεων που θα έχουν οριζόντιες επιπτώσεις….
Διαβάστε επίσης:
Αποφάσισαν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012 – Τι θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια και τον Φ.Π.Α