Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Η φύση έκανε το χρέος της, ο άνθρωπος;

Η φύση έκανε το χρέος της, ο άνθρωπος;

Αυτή την εικόνα θα αντικρύσει όποιος επισκεφτεί την Πρέβελη. Τον Αύγουστο του 2010 το φοινικόδασος αποτεφρώθηκε από πυρκαγιά. Το Ιούλιο του 2012, ο Φοίνικας του Θεοφράστου, ο Ελληνικός αναγεννήθηκε από τις στάχτες του.

Και χαρίζει την εξωτική του ομορφιά στους επισκέπτες της διάσημης παραλίας.

Η καταστροφή, πριν 2 χρόνια ήταν σχεδόν ολοκληρωτική. Όμως ο Φοίνικας ανθεκτικός στην μανία της φωτιάς έγινε και πάλι όπως πριν την καταστροφή. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.


 

Τον Αύγουστο του 2010 οι εικόνες των καμένων φοινίκων σόκαραν όλη την Ελλάδα, κυρίως τους λάτρεις της πανέμορφης παραλίας.
 
Κι αν η φύση έχει τους μηχανισμούς να επουλώνει τις πληγές, ο άνθρωπος μάλλον όχι.
 
“Πρόσφατα έχουμε κάνει πρόταση αλλά δυστυχώς από πέρυσι μέχρι φέτος δεν έχει αλλάξει τίποτε. Δηλαδή κάποιος φορέας να αναλάβει την φύλαξη της περιοχής για τυχόν πυρκαγιές, την εφαρμογή του σχεδίου διακίνησης επισκεπτών, την αποκατάσταση των υποδομών και την περίφραξη για να μην μπαίνουν αδέσποτα ζώα και επιπλέον να παρακολουθεί την εξέλιξη της βιοποικιλότητας όπως επίσης και την δημιουργία στην περιοχή αυτή βοτανικού πάρκου”, λέει στο Newsit.gr ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, κ. Ιωάννης Πιπεράκης.
 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε