Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τα αυθαίρετα έφυγαν, η Καρέτα Καρέτα έρχεται…

Τα αυθαίρετα έφυγαν, η Καρέτα Καρέτα έρχεται…

Στην παραλία του Επιταλίου, στον Πύργο, ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση δεκαπέντε κτισμάτων, τα οποία είχαν κριθεί επικίνδυνα να καταρρεύσουν άμεσα. Μετά την αποκατάσταση της πανέμορφης παραλίας επέστρεψαν και μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα που είχαν χρόναι εξαφανιστεί απο την παραλία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης των δεκαπέντε κτισμάτων, η παραλία Επιταλίου της Δ.Ε. Βώλακος του Δήμου Πύργου, παραλία μοναδικού κάλλους, αποκαταστάθηκε στο σύνολό της και παραδόθηκε στην ελεύθερη χρήση των Πολιτών.

 

 
Εκεί που άλλοτε υπήρχαν μόνο ερείπια και εγκαταλελειμμένα κτίσματα πάνω στο κύμα, σήμερα οι κάτοικοι και τα παιδιά μπορούν να την χαρούν όπως παλιά. Μαζί με αυτούς, ευχαριστη έκπληξη και τα μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα, που είχαν εδώ και χρόνια εξαφανισθεί. Η παραλία επέστρεψε, αποκατεστημένη, στους φυσικούς της χρήστες.
 
Αυτές τιε εικόνες αντίκρυσαν οι Επιθεωρητές της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (Ε.Υ.Ε.Κ.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν κατέβηκαν στην περιοχή να παραλάβουν το έργο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.


 

Η Ε.Υ.Ε.Κ.Α. θα συνεχίσει το έργο της, με την κατεδάφιση και άλλων κτισμάτων, καταρχήν στην περιοχή της παραλίας της Ζαχάρως, ώστε να αποδοθεί στους Πολίτες, με την πλήρη υποστήριξη των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας και του Δήμου, αλλά και αλλού.
 
 

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε