Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κατά των αναδρομικών μειώσεων στις τιμές τάσσεται ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Κατά των αναδρομικών μειώσεων στις τιμές τάσσεται ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο αναδρομικής μείωσης των τιμών απορρόφησης της ενέργειας δηλώνει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

«Η φημολογία των τελευταίων ημερών περί επιβολής έκτακτων μέτρων κατά των υφιστάμενων μονάδων με τεχνάσματα έκτακτης φορολογίας στις επιχειρήσεις αυτές ή λογιστικού περιορισμού της απορροφώμενης παραγωγής τους, είναι αφενός αντισυνταγματικές και απολύτως παράνομες αντίστοιχα, αφετέρου προκαλούν ακόμη περισσότερη επενδυτική αβεβαιότητα σε μια Ελλάδα που διψάει για κάθε είδους επένδυση», αναφέρει ο ΣΠΕΦ.

 
Υποστηρίζει ακόμη ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει αρνητικότερο παράδειγμα προς αποφυγή κάθε νέας επένδυσης στην χώρα από την «τιμωρία» όλων αυτών που τόλμησαν να επενδύσουν σε πείσμα των καιρών «ψηφίζοντας» Ελλάδα και κρατώντας τα χρήματα τους εδώ.
 
Ο ΣΠΕΦ δηλώνει ωστόσο διατεθειμένος να συμμετάσχει σε διάλογο για την τιμολογιακή αντιμετώπιση των νέων επενδύσεων «προκειμένου να εξεταστούν κατά τρόπο τεκμηριωμένο εάν υπάρχουν περιθώρια ορισμένων παρεμβάσεων, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη τις ειδικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας».

Πολιτικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε