Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Έχει ο καιρός γυρίσματα στην Αγγλία

Έχει ο καιρός γυρίσματα στην Αγγλία

Και κρατάει σε συναγερμό τις αρχές. Μάλιστα, ο Απρίλιος ήταν ο πιο υγρός μήνας των τελευταίων 100 χρόνων, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και η βροχή συνεχίζεται…

Η βροχόπτωση ξεπέρασε έως και τρείς φορές το μέσο όρο σε αρκετές περιοχές της Αγγλίας. Τα προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις εστιάζονται στα νότια της χώρας, για τις επόμενες δύο ημέρες.

Τα 121.8mm βροχής, έσπασαν το ρεκόρ βροχόπτωσης των 120.3mm το 2000.

Ενας 52χρονος άντρας έχασε την ζωή του στο Newbury όταν ανατράπηκε το αυτοκίνητο του εξαιτίας των ορμητικών νερών.

Οι αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιητικούς συναγερμούς και ενημερώνουν συνεχώς με φωτογραφίες από δορυφόρο για την εξέλιξη του φαινομένου.

Και την Πέμπτη, η ραγδαία βροχόπτωση αναμένεται να δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες οδήγησης, στο νότιο τμήμα της χώρας αλλά και στην Ουαλία.

Έχουν ήδη εκδοθεί οι αναγκαίες οδηγίες για το κοινό και τα μέτρα πρόληψης.

Παράλληλα οι αρχές παρακολουθούν τις ροές των ποταμών και την στάθμη του νερού και σε κάποιες περιπτώσεις ενισχύουν τα αμυντικά μέτρα για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές.

Στον μετεωρολογικό σταθμό του Liscombe, στο Somerset, έχει σημειωθεί η υψηλότερη βροχόπτωση 273.8mm με τον μέσο όρο που ίσχυε πριν, τα 86.4mm.

Ότι ακριβώς συνέβη και στη Σκωτία, με την ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων φαίνεται να επαναλαμβάνεται κι εδώ όπως επίσης και η εναλλαγή των φαινομένων.


 

Ο Μάρτιος, ήταν ο πέμπτος ξηρότερος μήνας για την Αγγλία, με την βροχόπτωση να φτάνει τα 36.4. mm (μέσος όρος τα 95.9mm).

Μάλιστα σε περιοχές της Αγγλίας, που δεν έχουν πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις δίνονται συμβουλές για εξοικονόμηση νερού, μετά από δύο ξηρές χειμερινές περιόδους.

Φωτό από το EUMETSAT/Met Office, environment-agency.gov.uk και meteoalarm.eu

Κλιματικές αλλαγές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε