Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Το Newsit στην Αυστρία:Η κριτική του φιλικού της Εθνικής

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

Ο απεσταλμένος του NewsIt στην Αυστρία, Αριστείδης Μέγας, που παρακολουθεί την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας σχολιάζει την απόδοση των διαθνών στο πρώτο φιλικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και αναλύει που χρειάζεται βελτίωση για να παρουσιαστεί έτοιμη στο Euro.

“Ψαγμένη” άμυνα, ψάχνεται στην επίθεση – Θέλει δουλειά η Εθνική(VIDEO)

Δείτε το LIVE του αγώνα με φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την αποστολή του NewsIt στην Αυστρία.

Η Εθνική μας ομάδα φάνηκε ανέτοιμη στο πρώτο τεστ ενόψει EURO, ωστόσο σίγουρα εύκολα μπορεί κανείς να βρει ελαφρυντικά για την εικόνα της ομάδας κόντρα στη Σλοβενία. Μετά από ένα κουραστικό πρωτάθλημα και τρεις εξοντωτικές μέρες στο Κίτσμπουελ, αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στους παίκτες του Σάντος είναι ότι προσπάθησαν να εφαρμόσουν όσα τους δίδαξε ο προπονητής τους.

Το ποσοστό εφαρμογής της φιλοσοφίας του Πορτογάλου από τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είναι ακόμα υψηλό, ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος για βελτίωση. Η προσπάθεια ανάπτυξης και δημιουργίας παιχνιδιού έγινε κυρίως από τη δεξιά πλευρά στο πρώτο ημίχρονο με τους Τοροσίδη (κι έπειτα Μανιάτη) και Νίνη, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο καθοριστική ήταν η συμβολή του Κώστα Φορτούνη που και πήρε μπάλες και απελευθέρωσε τον Καραγκούνη.

Ο Φερνάντο Σάντος διέκρινε ότι στη μεσαία γραμμή ήταν το πρόβλημα και αντικατέστησε τους Κατσουράνη και Σαμαρά με τα λιγοστά τρεξίματα, με τους Φορτούνη και Μαλεζά. Ο δεύτερος μπήκε ώστε να πάει και πάλι ο Μανιάτης στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να πάει ο Παπασταθόπουλος σε θέση δεξιού μπακ.

Ο λόγος είναι απλός. Ο Μανιάτης ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της Εθνικής ομάδας, όχι μόνο για την υπέροχη ασίστ στο γκολ του Τοροσίδη, αλλά και για την εν γένει παρουσία του με τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έκανε και για τον εαυτό του αλλά και για να καλύπτει τα κενά.

Η άμυνα είναι “top class” όπως άλλωστε την έχει χαρακτηρίσει και ο ίδιος ο Σάντος και αυτό το είδαμε και στο ματς. Ο μόνος που χρειάζεται να μπει λίγο περισσότερο στο κλίμα είναι ο Χοσέ Χολέμπας που σίγουρα μπορεί να δώσει περισσότερα. Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος ήταν κέρβεροι, ενώ πρέπει να ευχηθούμε ο Τοροσίδης να μην έχει τίποτα σοβαρό.

Στο γκολ της ισοφάρισης ασφαλώς δε φέρει καμία ευθύνη ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος στην αρχή του αγώνα ήταν κάπως ασταθής αλλά στη συνέχεια ήταν θετικός. Αρνητικός ήταν ο Παναγιώτης Κονέ με την αχρείαστη κόκκινη κάρτα που είδε και μπορεί να του στοιχίσει… Η Μεγάλη Τρίτη των ποδοσφαιριστών πλησιάζει…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε